Nytt norsk ishockeytap for Sverige

Norge klarte ikke å snu trenden og tapte 1-5 for Sverige i ishockey-VM onsdag.

Dermed synes veien til en ny kvartfinale i VM lang. Norge behøver trolig seier i de tre resterende kampene mot Hviterussland (lørdag), Sveits (søndag) og Tsjekkia (tirsdag).

Landslagssjef Roy Johansen etterlyste mer fandenivoldskhet hos sine spillere før kampen. Det tok litt tid før akkurat det kom til syne i Globen.

Norge var likevel mer med på notene denne gangen enn tilfellet var mot Canada tirsdag. Det var lenge jevnt, men etter at svenskene fikk etablere seg inne i norsk sone etter et overtallsspill så fikk NHL-proffen Gabriel Landeskog stå helt alene foran mål og sende svenskene i ledelsen. Før perioden var omme hadde også en annen NHL-stjerne, Loui Eriksson, scoret sitt første mål i VM.

I midtperioden fikk nordmennene muligheten til spill fem mot tre i nesten to minutter, men det norske overtallsspillet har en uttelling på 0 prosent og var blodfattig også denne gangen. Marius Holtets redusering litt over halvveis ut i kampen ga nordmennene ny energi, og kampen sto lenge og vippet. Da Sverige gikk opp til 3-1 drøyt fire minutter ut i tredje periode var kampen kjørt. Målet var tvilsomt ettersom Andreas Jamtin helt klart brukte skøyta, men dommerne godkjente scoringen etter at situasjonen ble vurdert på video.

4-1 kom kort tid etter ved Elias Falth. Det gjorde oppgaven enda vanskeligere for tapre norske ishockeykrigere. Landeskog la på til 5-1 litt over tre minutter før slutt. (©NTB)