Napoli til mesterligaen

Toppscorer Édinson Cavani gjorde sitt 27. seriemål da Napoli slo Bologna 3-0 borte onsdag. Seieren sikret klubben annenplassen i italiensk serie A og mesterligaspill.

Napoli er elleve poeng bak seriemester Juventus, men kan likevel se tilbake på en god sesong. Med to runder igjen å spille kan ikke søritalienerne bli tatt igjen av Milan på tredjeplass. Dermed er Napoli direkte kvalifisert for mesterligaens gruppespill til høsten.

– Vi er meget fornøyd med en annenplass. Det er som et «scudetto» (seriegull) for oss. Nå er vi tilbake i mesterligaen, sa Napolis midtbanespiller Marek Hamsik.

Sloveneren satte åpningsmålet mot Bologna. Han erkjenner at det blir vanskelig for Napoli å beholde Cavani til neste sesong. – Det blir tøft å se for oss spille uten ham, men sånn er fotball.

Milan styrer også mot mesterligaspill, men må finne seg i kvalifisering om tredjeplassen blir sikret. Onsdag ble nedrykksklare Pescara valset over 4-0 på bortebane.

Mario Balotelli scoret åpningsmålet fra straffemerker etter ni minutter, mens Sulley Muntari doblet ledelsen etter litt over en halvtime. Kveldens tredje fulltreffer kom ved Mathieu Flamini seks minutter ut i annen omgang. (©NTB)