MATCHVINNER: Her setter Tarik Elyounoussi inn 2 0 målet som sørget for tre poeng til trønderne.
MATCHVINNER: Her setter Tarik Elyounoussi inn 2 0 målet som sørget for tre poeng til trønderne.

Her sørger Elyounoussi for Rosenborg-seier: – Skulle egentlig skyte med venstre

Scoringer Stefan Strandberg og Tarik Elyounoussi sørget for Tromsøs første bortetap for sesongen.

Rosenborg 2-1 Tromsø

Den TV 2 Zebra-sendte kampen Rosenborg-Tromsø var jevn i banespillet, men Rosenborg var hakket hvassere i målprotokollen på Lerkendal. Trønderne vant dermed sin første Tippeliga-kamp på fem kamper.

Tromsø slet på siste tredjedel
Stefan Strandberg har slitt med skader de siste månedene, men fikk 90 minutter mot Aalesund sist lørdag. Han fikk fornyet tillitt av Rosenborg-trener Per Joar Hansen mot Tromsø, og det kunne neppe startet bedre for forsvarsspilleren. Etter 18 minutter var sørlendingen først frempå med en lang fot etter et frispark som Tobias Mikkelsen svingte inn foran mål.

Tromsø var best kun i små glimt av første omgang, men slet på den siste tredjedelen og før sidebytte ble det kun Ondráseks gode mulighet etter 23 minutter som var farlig. Tromsø doblet på høyresiden og ballen fant til slutt spissen, men ballen sklei av foten og havnet over Alexander Lund Hansens tverrligger.

LES OGSÅ: Bille Nielsen i strupen på Høiland: – Se meg i ansiktet når du sier det, pingle

Flott mål sikret RBK-seier
Fem minutter før pause raidet Tarik Elyounoussi seg nydelig gjennom Tromsø-forsvaret og den tidligere FFK-profilen var iskald i møtet med Tromsø-keeper Sahlman. Han la ballen i hjørnet og da var det aldri noen vei tilbake for gjestene fra ishavsbyen. For Rosenborg var det beste laget da Tommy Skjerven blåste til pause.

Ondrásek var mannen bak de fleste farlighetene Tromsø skapte i solskinnet på Lerkendal denne onsdagskvelden. Og ti minutter ut i andre omgang ble han belønnet med scoring. Et vakkert framspill av Ruben Yttergård Jensen tok han ned på brystet og tsjekkeren brukte venstrebeinet til å banke inn sin tredje scoring for sesongen. En vakker scoring av gjestene, men nærmere kom de ikke.

Ondrásek skadet seg i et skuddforsøk drøye ti minutter før slutt og når Tromsø-trener Agnar Christensen måtte klare seg uten sitt farligste angrepsvåpen var laget langt unna målet de tilreisende Tromsø-supporterne håpet på.

Rosenborg nærmest på slutten
Rosenborg var nemlig nærmere 3-1 enn Tromsø var utligning helt på tampen. Med seks minutter igjen å spille driblet Mickael Dorsin seg inn fra venstresiden, spilte inn foran mål og pasningen endte opp hos Jonas Svensson som sendte i vei et skudd som via Miika Koppinen smalt i tverrliggeren.

Tromsø var mer med etter pause, men da dommer Skjerven blåste av for full tid var det alt i alt fortjent at Rosenborg beholdt tre poeng i Trondheim.

Rosenborg-trener Per Joar Hansen var fornøyd med å vinne sin første kamp siden 4-0-seieren mot Sogndal 12. april.

– Skulle egentlig skyte med venstre
Etter kampen strålte banens beste spiller, Tarik Elyounoussi, som solen på trønderhimmelen.

– Jeg skulle egentlig skyte med venstre, men skoen holdt på å skli av, så da måtte jeg avslutte med høyre, forteller Elyounoussi med et smil om munnen.

Også Rosenborgs første målscorer var fornøyd etter kampen. Kanskje spesielt siden Strandberg har slitt voldsomt med skader den siste tiden.

– Det er deilig å få lov til å spille fotball igjen uten smerter. Og da i tillegg få lov til å score mål og vinne kamper, det er det vi trener for hele tiden, sier sørlendingen etter kampen.

– Blir litt hawaii
– Førsteomgangen er jeg særdeles godt fornøyd med. Da ser vi ut som slik jeg ønsker at vi skal gjøre. Så slipper vi oss ned i andre omgang og Tromsø var gode i lange perioder, og spesielt i andre omgang ga de oss store problemer, oppsummerte Perry etter kampen.

Perry innrømmer at han ble bekymret da Tromsø reduserte ti minutter ut i andre omgang.

– Når vi har vært i en tung periode er det mye psykologi, og når vi slipper inn et unødvendig mål blir det kamp igjen. Vi blir litt stresset og glemmer det vi skal gjøre.

– Det blir litt hawaiikamp og kampen lever på 2-1, men jeg er veldig fornøyd fordi gutta gikk i kjelleren i dag. Det var en skikkelig sliteseier over et godt Tromsø-lag, fortsetter nordlendingen.

Dette var altså Rosenborgs første seier siden midten av april, og etter en god sesongstart har poengfangsten vært mager for seiersvante trøndere den siste tiden. Men Perry mener kritikk hører med Rosenborg-jobben han tok over før sesongen.

– Når man er i Rosenborg må man tåle kritikk og det er viktig å holde hodet kaldt. Vi var ikke så gode de første kampene som folk skal ha det til, sier Per Joar Hansen.

– Mer med i dag enn de siste årene
Trenerkollega Agnar Christensen mener at sjansesløsingen var en av hovedgrunnene til at det ikke ble poeng med hjem fra Lerkendal.

– Vi har svidd enormt mange sjanser i år. Men jeg synes likevel at vi er mer med i dag enn de siste årene. Vi fremstår solid, har et eget spill og kan prege kamper. Hadde vi vært enda flinkere til å slå inn bak dem hadde vi mest sannsynlig scoret flere mål.

Ruben Yttergård Jensen var langt på vei enig med sin sjef.

– De første 20 minuttene sliter vi med både bane og underlag, men så får vi mer selvtillit og da blir vi gode etter hvert, sier midtbanespilleren.

Yttergård Jensen forteller at det var en Tromsø-gjeng med selvtillit som gikk ut fra garderoben etter puse.

– Vi visste at Rosenborg var shaky og hvis vi fikk ett mål kom vi til å kjøre kampen helt ut. Vi fikk det målet, men uheldigvis fikk vi ikke det andre målet vi trengte, sukket Yttergård Jensen etter kampen.

Med seieren klatret Rosenborg opp til 2. plass på Tippeligaen med like mange poeng som Aalesund - som spiller mot Molde i morgen.