haugen og dommerne 1
haugen og dommerne 1
holtet (Foto: Larsen, Håkon Mosvold)
holtet (Foto: Larsen, Håkon Mosvold)

– Det ser ikke ut som de er stolte av seg selv

Lars Haugen var misfornøyd med dommerne etter at Norge fikk nabobank av Sverige i hockey-VM.

Stockholm (TV 2 Sporten): Etter nok en tung start rystet Norge hjemmefavorittene etter Lars Haugens strafferedning og Marius Holtets reduseringsmål, men i siste periode svenskene grep og vant til slutt 5-1.

Se keeper Lars Haugen oppsummere kampen og dommerne i videovinduet øverst!

– Alle stilte opp bra og vi tettet godt i midtsonen. I andre periode bremset vi Sverige bra og fikk dem ut av fasong, men de fikk 3-1 i stedet for at vi satte 2-2.Da ble det vanskelig, sier landslagssjef Roy Johansen til tv2.no.

Han tror Norge i tur og orden nå må slå Hviterussland, Sveits og Tsjekkia dersom de skal ta seg videre til kvartfinale.

– Sjansene for å gå videre er tilstede. Vi har ikke gitt opp enda, men det er ingen av oss i laget eller jeg som har snakket så mye om kvartfinale. Det er alle rundt. Kvartfinale er overprestasjon fra norsk side. Vi har en mulighet, alt kan skje, men da tror jeg vi må vinne resten.

Tung start
Allerede etter tre minutters spill fikk Norge en god mulighet, men Mads Hansen ble stoppet ulovlig. Det påfølgende overtallsspillet var positivt, men Sverige holdt likevel unna.

Kristian Forsberg måtte sette seg i utvisningsboksen tre minutter senere, og i samme sekund som Modo-spilleren kom tilbake på isen, tok Sverige ledelsen ved Gabriel Landeskog.

Seks minutter før første pause var det en annen NHL-profil, Loui Eriksson, som lurte Ole-Kristian Tollefsen og satte pucken bak Lars Haugen. 2-0 var også stillingen etter første periode.

Norge fikk sjansen i nok et overtall tidlig i midtperioden, men står fortsatt uten nettsus i spill fem mot fire i VM. Fire og et halvt minutt ut i perioden fikk Dick Axelsson mulighet på straffeslag for svenskene, men Lars Haugen reddet.

Reddet straffeslag
Heller ikke spill fem mot tre i nesten to minutter ga norsk jubel i Globen, men åtte minutter før andre pause snappet Marius Holtet pucken, suste inn i svensk sone og feide pucken i nettet. Fire minutter ut i siste periode styrte Andreas Jämtin pucken i mål med skøyta, dommeren valgte å se på video for å vurdere situasjonen, men dømte scoring.

– Det var vanskelig å se på reprisen for oss. Jeg forsøkte bare å påvirke dommeren i håp om å få et bortdømt mål, sier Ole-Kristian Tollefsen til tv2.no.

Kun 50 sekunder senere vippet Elias Fälth pucken bak Lars Haugen, og kampen var i realiteten punktert. Tre og et halvt minutt før slutt tok Norge ut Lars Haugen i en overtallsperiode, men endte opp med nok et baklengs etter at Gabriel Landeskog pirket pucken over streken.

717400

Se hvordan Roy Johansen oppsummerte kampen mot Sverige i videovinduet over!

Også den norske sisteskansen Lars Haugen var skuffet etter kampen. Men han mener ikke at dommerne fikk spesielt mye drahjelp fra dommerne.

– Vi er vel ikke i den største hockeynasjonen i verden og når Sverige spiller på hjemmebane blir det litt sånn. Det er ikke det som gjør at vi taper i dag, men det er klart det er de avgjørende stunder hvor det skjer sånt, sier Haugen.

Dommerne gikk forbi idet Haugen ble intervjuet. Da sa han følgende:

– Der går de nå. Det ser ikke ut som de er stolte av seg selv, sa Haugen i mixedzone.

Se Haugen oppsummere kampen og dommerne i videovinduet øverst!

Sliter i overtall
Kun Norge hadde svakere uttelling i overtallsspillet i VM enn Sverige før duellen mellom de to naboene i Globen onsdag kveld.

Trener Pär Mårts har fått kritikk i svenske medier både for hvilke spillere han spiller løs i spill mot fire og oppstillingene. Nå tar han grep.

Etter kun én scoring i overtall gikk Dallas Stars-spilleren Loui Eriksson inn i førsteoppstillingen der Martin Thörnberg ble vraket. NHL-stjernen Gabriel Landeskog kom inn i den andre oppstillingen der han tok Erikssons plass.

Ny målvakt
Roy Johansen fikk tilbake Ole-Kristian Tollefsen og Marius Holtet foran naboduellen. Målvakt Lars Volden lå syk hjemme på hotellet. Det førte til at Haugen er tilbake mellom stengene.

– Volden er isolert på et eget rom. Han har influensa og magesjau. Vi håper han ikke har smittet noen andre, sier assistenttrener Knut Jørgen Stubdal til tv2.no.

Landslagssjefen plasserte Martin Røymark inn i rekken med Mads Hansen og Per-Åge Skrøder, mens Patrick Thoresen nå spilte sammen med Holtet og Kristian Forsberg.

PS! Norge slo svenskene for første gang i en VM-turnering noensinne for to år siden