UTLIGNET: Gylfi Sigurdsson scoret etter at offsideplasserte Emmanuel Adebayor hælsparket videre til islendingen.
UTLIGNET: Gylfi Sigurdsson scoret etter at offsideplasserte Emmanuel Adebayor hælsparket videre til islendingen.

Offsideplassert Adebayor med hælsparkassist da Tottenham sikret poeng

Mål og målgivende fra den utskjelte spissen sørget for uavgjort i den viktige kampen om Mesterliga-deltakelse.

Chelsea-Tottenham 2-2

Vi fulgte kampen med tekstoppdateringer i vårt livesenter.

Se høydepunkter i videovinduet øverst.

Emmanuel Adebayor har fått mye tyn fra både fotballeksperter og Tottenham-supportere denne sesongen.

Den tidligere Arsenal-, Manchester City- og Real Madrid-spissen har ikke levert som forventet denne sesongen, men mot Chelsea var togoleseren sentral. Adebayor utlignet først til 1-1 etter at Chelsea hadde tatt ledelsen i første omgang. Da avsluttet han på lekkert vis fra 18 meter.

Han la også til rette for 2-2-målet med et frekt hælspark som spilte Gylfi Sigurdsson fri i Chelsea-feltet ti minutter før slutt.

På det siste målet var kraftspissen imidlertid marginalt offsideplassert da Tom Huddlestone slo pasningen.

– Det er glimrende det han gjør her. Den flikken der er lekker, selv om han var i offside, sa Morten Langli i TV 2s Premier League-studio.

– Målet burde vært annullert, men det han gjør i denne kampen viser litt av hva som bor i Adebayor, konkluderte Claus Lundekvam.

TV 2 Play: Her tyvlytter David Luiz til Tottenhams peptalk

UTLIGNET: Gylfi Sigurdsson sørget for ett poeng for Tottenham. Her med Jan Vertonghen og Clint Dempsey. (Foto: Sang Tan/Ap)
UTLIGNET: Gylfi Sigurdsson sørget for ett poeng for Tottenham. Her med Jan Vertonghen og Clint Dempsey. (Foto: Sang Tan/Ap)

Gjennomført god Adebayor
Men det var ikke bare mål og målgivende som gjorde at Adebayor imponerte.

– Han jobber og sliter og bruker fysikken sin på den måten som han burde gjøre oftere. Han var god i dag, sa fotballekspert Ståle Solbakken.

Det var nok noe av grunnen til at 29-åringen ble kåret til banens beste etter kampen.

– Han hadde en fantastisk kveld på Stamford Bridge. Han har slitt med litt smerter i kneet, men han var overalt i dag og viste virkelig karakter i dag, sa Tottenham-manager André Villas-Boas til TV 2 etter kampen.

TV 2 Play: Øyvind Alsaker intervjuer André Villas-Boas
TV 2 Play: Øyvind Alsaker intervjuer Rafa Benitez

PL i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk
Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager!

Fornøyde rivaler
Ett poeng til hvert av lagene er det nok Arsenal som er mest fornøyd med.

Det gjør nemlig at Tottenham er poenget bak London-rivalene. Chelsea er bare to poeng foran Arsenal.

Spurs har dermed mistet kontrollen over egen situasjon. Nå er de avhengig av at Arsenal og Chelsea avgir poeng om de skal havne blant de fire beste, som gir adgang til Mesterligaen.

– Vi kom for tre poeng, men tok bare ett. Nå må vi kjempe videre for å klare Mesterliga-plassen, sa Adebayor etter kampen.

Chelsea mente imidlertid at de burde vunnet kampen.

– Vi hadde tre-fire sjanser på kontring til å punktere kampen. I tillegg burde vi forsvart oss bedre på målene, sa Chelsea-manager Rafa Benitez, som var klar på at Adebayor var offside.

Se også: Gryttens Ferguson-hyllest: «Så er den lange dagen over»

Lille Oscar headet inn 1-0
Det var en nervøs åpning fra begge lag, der Chelsea fikk kampens første mulighet. Juan Mata fikk ballen under kontroll på kanten av 16-meteren, men Matas skudd på halvvolley gikk utenfor.

Det skulle imidlertid ikke gå lang tid før hjemmelaget var foran.

Gary Cahill vant duellen i feltet etter en corner ti minutter ut i kampen, og ingen fulgte lille Oscar som stormet inn på bakerste stolpe og flikket ballen videre i mål med hodet.

GLISER: Gary Cahill stod for den målgivende headingen og gliste etter 1-0-målet til Chelsea mot Tottenham. (Foto: IAN KINGTON/Afp)
GLISER: Gary Cahill stod for den målgivende headingen og gliste etter 1-0-målet til Chelsea mot Tottenham. (Foto: IAN KINGTON/Afp)

Etter et kvarter med en del kriging på midtbanen og der Chelsea hadde hatt de største halvsjansene utnyttet gjestene en kontringsmulighet.

Adebayor med vakker utligning
Eden Hazard mistet ballen 20 meter fra Tottenhams mål og de liljehvite satte fart. Lewis Holtby ga ballen til Emmanuel Adebayor på egen banehalvdel.

Togoleseren beholdt ballen til han var 20 meter fra motstandernes bur, og siden ingen av Chelseas forsvarere gikk på den utskjelte Tottenham-spissen fikk han skyte uforstyrret fra den distansen.

Ballen skrudde inn bak en sjanseløs Petr Cech og lagene var like langt.

UTLIGNET: Emmanuel Adebayor utnyttet at ingen gikk på ham og skrudde ballen i vinkelen.
UTLIGNET: Emmanuel Adebayor utnyttet at ingen gikk på ham og skrudde ballen i vinkelen.

Chelsea tilbake i ledelsen
Kampen gikk tilbake inn det tidligere mønsteret. Begge lag var offensive og halvfarlige, men etter et par sjanser for Tottenham gjennom Adebayor og Bale var det Chelsea som var mest effektive.

Fernando Torres tredde Ramires gjennom, og brasilianeren tuppet ballen inn i motsatt hjørne med stor kraft og Chelsea var tilbake i ledelsen.

Etter at hjemmelaget var tilbake i ledelsen fortsatte det gode spillet fra begge lagene, men det var hjemmelaget som skapte mest - uten at det ble flere mål før pause.

JUBEL: Ramires forstår hva målet han scoret kan bety (Foto: Nick Potts/Pa Photos)
JUBEL: Ramires forstår hva målet han scoret kan bety (Foto: Nick Potts/Pa Photos)

Chelsea kom best i gang etter pause og hadde noen gode muligheter til å øke ledelsen i løpet av omgangens første ti minutter.

Fernando Torres, Cesar Azpilicueta og Eden Hazard hadde alle gode muligheter, men verken Torres' heading, Azpilicuetas mislykkede innlegg/frekke avslutningsforsøk eller Eden Hazards avslutning fant nettmaskene.

Tottenham tok over

FRUSTRERT: Gareth Bale var til tider heilt ute av kampen mot Chelsea (Foto: Nick Potts/Pa Photos)
FRUSTRERT: Gareth Bale var til tider heilt ute av kampen mot Chelsea (Foto: Nick Potts/Pa Photos)
Tottenham-stjernen Gareth Bale var lite synlig utover i andreomgang, og Chelsea fortsatte å ha de største sjansene.

Med 20 minutter igjen hevet imidlertid gjestene seg og skapte litt bekymring i hjemmelagets forsvar.

Nærmest var Clint Dempsey kvarteret før slutt ca han fyrte til fra skrått hold. Branislav Ivanovic fikk imidlertid blokkert.

Tottenham-initiativet betalte seg imidlertid til slutt. Ti minutter før full tid fant Tom Huddlestone Emmanuel Adebayor som på lekkert vis hælsparket til Gylfi Sigurdsson som fikk kontroll over ballen og satt den inn i hjørnet bak Petr Cech.

Reprisene viste at Adebayor var marginalt offside, men målet ble uansett stående.

Bortelaget fortsatte presset, de trengte tre poeng mest, men det åpnet seg også kontringsmuligheter for Chelsea.

Ingen av lagene maktet imidlertid å utnytte mulighetene og det endte med ett poeng til hver.

Slik startet lagene:
Chelsea (4-2-3-1): Petr Cech - Cesar Azpilicueta, Gary Cahill, John Terry, Ashley Cole - Ramires, David Luiz - Oscar, Juan Mata, Eden Hazard - Fernando Torres
Tottenham (4-2-3-1): Hugo Lloris - Kyle Walker, Michael Dawson, Jan Vertonghen, Benoit Assou-Ekotto - Tom Huddlestone, Scott Parker - Aaron Lennon, Gareth Bale, Lewis Holtby - Emmanuel Adebayor