obama copy (Foto: SAUL LOEB, © SL/ljm)
obama copy (Foto: SAUL LOEB, © SL/ljm)
I TOPPEN: Suzann Pettersen fortsetter sitt jevne og gode spill på LPGA touren. (Foto: DANNY MOLOSHOK/Reuters)
I TOPPEN: Suzann Pettersen fortsetter sitt jevne og gode spill på LPGA touren. (Foto: DANNY MOLOSHOK/Reuters)

President Obama vil spille golf med Suzann Pettersen

– Jeg ble sjokkert da jeg hørte det, sier Tutta til TV 2 Sporten.

VIKA (TV 2 Sporten): Suzann Pettersen har fått en eksklusiv invitasjon fra selveste Det hvite hus. Den golfinteresserte presidenten Barack Obama vil nemlig gjerne spille en runde golf med Tutta.

– Det er en kul forespørsel som har blitt nevnt, og jeg ble helt sjokkert når jeg fikk høre det. Om vi klarer å lande den avtalen vet jeg ikke, det er vel mer opptil hans program, sier Suzann Pettersen til TV 2 Sporten.

Se reportasje over!

– Må oppføre meg
Pettersen er i Norge siden hun har fri fra LPGA-touren denne uka, samtidig som hun skal stå over turneringen neste uke. Foreløpig er det uvisst når og hvor de to skal møtes, men initiativet kommer altså fra amerikansk hold.

– Det hadde vært en unik opplevelse selvfølgelig. Han er veldig golfinteressert og jeg vet fra andre golfere som har vært innom Det hvite hus at han er oppdatert, så det hadde vært kult, smiler 32-åringen.

Vi snakker om verdens mektigste mann her, men også et idol for mange?

– Jeg syns han virker som en trivelig person, han har ikke akkurat den letteste jobben i verden. Jeg må oppføre meg pent hvert fall, ler Tutta.

Kontakt gjennom den amerikanske ambassadøren
Suzann Pettersen har den siste uka klatret til tredjeplass på verdensrankingen, og har en enorm posisjon i USA. Oslo-jenta forteller at det er gjennom den nære kontakten med den amerikanske ambassadøren i Oslo at invitasjonen kom på bordet.

– Forespørselen kom i vinter faktisk, etter at jeg har fått et godt forhold til den amerikanske ambassaden her i Oslo - siden de selvfølgelig er sportsidioter - og da fikk jeg et spørsmål om det kunne være interessant, og det er det jo selvsagt, forteller hun.

Hva vil du snakke med presidenten om?

– Det har jeg ikke tenkt på, så realistisk er det kanskje ikke per dags dato, men jeg skulle alltids klart å klekke ut et par gode spørsmål i løpet av runden, sier hun.

Stjernegalleri på plass
Tutta er i Norge på en snarvisitt, og presenterte i dag deltakerne til den andre utgaven av Suzann Pro Challenge.

Turneringen, som ble arrangert for første gang i fjor, går av stabelen på Bogstad golfbane i 6-7. september. Dette er Tuttas egen veldedighetsturnering der inntekten går til organisasjonen Right to Play.

Alle detaljer er enda ikke 100 prosent bekreftet, men blant navnene som etter alt og dømme tar turen til Norge er verdensfemmer Yani Tseng fra Taiwan og amerikanske Paula Creamer som for øyeblikket er nummer 11 i verden.

Her er deltakerne:

Yani Tseng (Taiwan)

Ai Miyazato (Japan)

Beatriz Recari (Spania)

Sandra Gal (Tyskland)

Paula Creamer (USA)

Natalie Gulbis (USA)

Marita Engzelius (Norge)

Suzann Pettersen (Norge)

– Alt er ikke på plass, men vi er trygge nok til å gå ut med invitasjonen. Å kunne invitere kremen av kremen av nåværende spillere er fantastisk morsomt, sier Suzann Pettersen til TV 2 Sporten.

Utvider konkurransen
I fjor var det fire golfere som deltok på Tuttas hjemmebane, i år utvides konkurransen til en kamp mellom kontinentene; Asia, USA, Norge og Europa.

– Det er for å gjøre det publikumsvennlig. Vi er gode venner vi som spiller i toppen, og at man kan hjelpe hverandre med ulike prosjekter er veldig hyggelig.

– Jeg håper at Suzann Pro Challenge kan være med på å bygge en kultur og utvide interessen for golf, og ikke bare på golfbanen, men at vi finner på gærne ting utenfor banen også, sier Pettersen.

Drømmer om Tiger Woods
32-åringen håper konkurransen kan vokse seg enda større i framtiden.

– Jeg ser ingen begrensninger for Suzann Pro Challenge. Nettverket mitt er ganske stort borte i USA, og selvfølgelig hadde det vært kult å fått Tiger hit. Ikke bare for de golfinteresserte, men for Ola og Kari Nordmann, alle har jo hørt om han, sier verdenstreeren.

Før hun følger opp:

– Men jeg kan ikke begynne med han, da blir fallhøyden veldig stor, smiler Tutta.