Moyes leder United-løpet klart

Tar Manchester United sjansen på Jose Mourinho? – Neppe, sier den danske spilleragenten John Sivebæk.

Etter at Alex Ferguson onsdag offentliggjorde at han slutter som manager 19. mai, er spekulasjonene i gang for fullt. Hvem tar over? Dette er et blikk på kandidater som dras fram hyppig:

David Moyes (Everton): Har prestert suverent i elleve år med begrensede midler i Liverpools nummer to klubb. Men han har ingen erfaring med å vinne titler og lede en virkelig storklubb. Kontrakten hans i Everton løper ut i sommer, og ingen ny avtale har vært diskutert nøye. Storfavoritt til å få jobben.

Mourinho (Real Madrid): Kjemperesultater over alt, men er rastløs og sjelden lenge i klubbene. Skaper mange overskrifter og har mistet tilliten hos flere Real-spillere. – Jeg tror ikke han står for den kontinuiteten United vil ha, sier Sivebæk til Ritzau.

Jürgen Klopp (Borussia Dortmund): Kjempesuksess i Tyskland og klar for mesterligafinale. Mister trolig sine to beste spillere i sommer og kan få det tøft med å følge opp.

Ole Gunnar Solskjær (Molde): Har gått Ferguson-skolen på alle vis. Storsuksess i Molde i to år. Katastrofal start på denne sesongen. Trolig for fersk til United-jobben allerede nå. Er et virkelig langskudd i denne sammenhengen. (©NTB)