Solskjærs store skjebnekamp

Tittelforsvarer Molde er helt på kne i eliteserien med bare to poeng på sju kamper. Torsdag øyner Aalesund sjansen til seier mot Ole Gunnar Solskjær i lokaloppgjøret.

AaFK har ikke slått Molde på ti år og tolv kamper. – Jeg var ikke klar over at det var så lenge siden forrige seier, men slike trender er jo til for å brytes. Vi kommer ikke til å reise til Molde kun for å kjempe til oss ett poeng, sier AaFK-trener Jan Jönsson til Sunnmørsposten.

Optimismen er stor i Aalesund-leiren. – Ja, dette er nok vår beste mulighet til å slå Molde på mange år. Spillerne har sagt det selv, de spiller uten selvtillit, sier kaptein Jonatan Tollås.

Situasjonen for trenerne er mildt sagt snudd på hodet. Jönsson ble sparket i Rosenborg, nådde ikke opp hos Vålerenga og havnet i AaFK. Der har han kjempesuksess med 14 poeng og andreplass.

Solskjærs lag var av «alle» tippet som seriemester for tredje året på rad. Molde har tapt 19 av 21 mulige poeng så langt.

Dermed er dette absolutt en skjebnekamp på alle måter. Solskjærs posisjon er fortsatt uhyre sterk i Molde, men et nytt tap vil være tilnærmet sportslig katastrofe. (©NTB)