STREIK : Steven Van Zandt og Trond Fausa Aurvåg blir rammet av streiken som har oppstått.  Foto: Scanpix og Stellapictures
STREIK : Steven Van Zandt og Trond Fausa Aurvåg blir rammet av streiken som har oppstått. Foto: Scanpix og Stellapictures

«Lilyhammer II» rammet av streik

– Alle skuespillerne blir rammet av dette.

Onsdag morgen ble det brudd i meklingen mellom Norsk filmforbund og Norske film-, TV og Spillprodusenters- forening etter at partene hadde meklet seks timer på overtid.

Stab TV-seriene «Lilyhammer II», «Det tredje øyet» og «Trio» er nå tatt ut i streik.

Streik

En av skuespillerne som blir rammet av streiken er Trond Fausa Aurvåg i i «Lilyhammer».

– Vi har noen dager igjen av produksjonen når dette skjer. Alle skuespillerne blir rammet av dette, sier Fausa Aurvåg til «God Kveld Norge».

Mangler avklarert lønnsside

Norsk filmforbund kunne de ikke godta meklers skisse. Ifølge en pressemelding fra filmforbundet besto skissen av godt materielt innhold i overenskomsten, men manglet en avklaret lønnsside.

–Mekleren la fram en skisse som ville binde partene til fredsplikt i to år, noe som ville kunne føre til at de som lager TV-drama ikke ville hatt avklarede lønnsforhold de to neste årene, sier forbundsleder i Norsk filmforbund, Sverre Pedersen.

Slutten på innspilling

Innspillingen av «Lilyhammer II» er i sluttfasen, og arbeidet med Steven Van Zandt-serien blir dermed lagt på is frem til partene er kommet til enighet.

– Norsk filmforbund beklager sterkt at vi ikke maktet å komme fram til en omforent overenskomst som ville sikret de som lager TV-drama i Norge anstendige og forutsigbare lønns- og arbeidsforhold, sier Pedersen.