Alex Ferguson (Foto: DYLAN MARTINEZ/Reuters)
Alex Ferguson (Foto: DYLAN MARTINEZ/Reuters)

Dette er Ferguson-fristen United må respektere

Må trolig avkrefte eller bekrefte Sir Alex-exit innen klokken 15.30 norsk tid.

The Telegraph sendte en samlet fotballverden inn i ryktehøygir da avisen sent i går kveld meldte at Alex Ferguson (71) er nær ved å slutte som Manchester United-manager.

Les også: The Telegraph: – Sir Alex vurderer trekker seg på søndag

Onsdag morgen trykker flere engelske aviser ryktene i sine papirutgaver. Nå venter klubbens rundt 650 millioner supportere på at storklubben skal komme med en uttalelse.

– Må komme før kl. 15.30
Den styrtrike engelske storklubben ble børsnotert 13. august i fjor, noe som gjør at den må respektere de strenge reglene på New York-børsen. Det innebærer også å drepe sterke rykter som kan påvirke aksjeverdien, selv om de juridisk sett ikke er tvunget til å meddele nyheten nå.

Må kommentere før børsåpning
NYSE-reglene er krystallklare på at ingen registrerte medlemmer skal dele noen form for offentlig kommunikasjon som inneholder usannheter, eller dele uttalelser som kan fremstå som forvirrende eller misledende i markedet.

Ifølge CNBC faller enhver endring i ledelse, og enhver kommunikasjon rundt denne, inn under reglene for offentliggjøring.

New York-børsen er stengt frem til den igjen åpner klokken halv ti onsdag morgen lokal tid – 15.30 norsk tid. Ifølge ITV er det forventet at Manchester United sender ut en redegjørelse om Alex Fergusons fremtid før den tid.

Ryktene om Fergusons avgang nådde børsen rett før stengetid tirsdag, men klubbens aksjer endte likevel opp 1,35 prosent, noe som verdsetter den til rundt to milliarder pund.

Laget var tidligere notert på London-børsen fra 1991 til 2005, før Glazers kjøpte opp klubben for 1,47 milliarder dollar.

Manchester United har hittil ikke kommet med noen kommentar til opplysningene.

Bryan Glazer og Avram Glazer (Foto: JON SUPER/Ap)
Bryan Glazer og Avram Glazer (Foto: JON SUPER/Ap)

– Gir seg søndag
Ferguson har vunnet hele 49 titler i sin karriere som manager.

Daily Mail skriver at Ferguson kan komme til å takke av foran et fullsatt Old Trafford søndag. Da møter laget hans Swansea.

Kilder som står spillere i klubben nær sier at det på en golfaktivitetsdag tirsdag ble informert om at 71-åringen vil komme med en bekjentgjørelse søndag.

Om Ferguson gir seg nå, vil det være en sensasjon. Så sent som sist søndag skrev skotten i kampprogrammet til hjemmekampen mot Chelsea at han ikke har noen tanker om å gi seg. (©NTB/TV 2)

Se United bli offisielt børsnotert her:

Yiv-ykkt1Os