Roy Johansen (Foto: JONATHAN NACKSTRAND, © JNK/abm)
Roy Johansen (Foto: JONATHAN NACKSTRAND, © JNK/abm)

Landslagssjefen tror «urealistiske» forventninger påvirker spillerne

– Vi har snakket om at det ikke skal skje, men det gjør nok det likevel, sier Roy Johansen.

Stockholm (TV 2 Sporten): For første gang i historien ble ordene ishockey, semifinale, VM og Norge satt i samme setning denne våren.

Forventningene steg til topps med to strake kvartfinaler og en meget sterk oppkjøring med seirer mot flere av de store kanonene. Landslagssjef Roy Johansen har en rekke ganger uttalt at dette foreløpig er urealistisk, men etter 1-7-tapet mot Canada innrømmer han at spillerne kan ha latt seg påvirke av de «nye» forventningene.

– Vi har snakket om at det ikke skal skje, men det gjør nok det likevel da det blir så massivt snakk om semifinale og kvatfinale. Det er viktig å stikke fingeren i jorden, se hvor vi er, hvem vi møter og ikke ha så høye krav, men heller forvente at vi jobber hardt og ofrer oss for hverandre, sier Johansen til tv2.no.

To strake
Norge innledet VM med 3-1 over Slovenia og 3-2-seier mot Danmark etter en sen scoring av Patrick Thoresen. Mot stjernespekkede Canada tirsdag kveld var et redusert norsk landslag aldri i nærheten.

– Man kan ikke kreve prestasjoner opp mot NHL-spillere. Dette er verdens beste som var i spillehumør og fikk litt hjelp av oss. Da vi skapte trøbbel for oss selv, var det kjørt. Dette er fantastisk gode hockeyspillere som er sterke rundt pucken og gode avsluttere. At vi møter verdens beste er viktig å ta med i analysen, påpeker Johansen.

Artikkelen fortsetter under videovinduet!

717143

Etter at Sveits har sjokkåpnet med åtte poeng mot Sverige, Canada og Tsjekkia, er veien til et mulig norsk avansement blitt betydelig mer utfordrende til tross for full pott i turneringens to første kamper. Roy Johansen mener en tredje kvartfinale på rad vil være en enorm prestasjon av en nasjon med små ressurser og få isflater.

– At kvartfinale vil være bra sa jeg før vi dro, men jeg snakker tydeligvis for døve ører. Det vil være en fantastisk prestasjon for et norsk landslag i ishockey. Men med tanke på hva Sveits har prestert så langt, blir det kjempetøft, sier landslagssjefen som ledet Norge i VM for første gang i 2002 og på veien har skapt et meget sterkt lag på sparebluss.

Sverige onsdag
Johansen poengterer at det norske laget hadde unormalt høyt uttelling og maks flyt under fjorårets VM. Nå er også puljen tøffere, og i tillegg bedre enn den som spiller om avansement i Helsinki.

De norske spillerne var skuffet over innsatsen mot Canada, kanskje den største VM-favoritten, men tror sjansen for å slå et svensk lag som ikke har imponert så langt i mesterskapet onsdag kveld er gode.

– Sveirge har ikke det stjernespekkede mannskapet med ferdigheter som Canada. Jeg håper det er en motstander som passer oss bedre, sier Johansen.