Sjokktap tross Nielsen-mål

Håvard Nielsen spilte fra start og skjøt Salzburg i ledelse, men det endte med sjokktap 1-2 mot Pasching i semifinalen i den østerrikske cupen.

Tittelforsvarer Salzburg var kjempefavoritt mot gjestene fra regional 2. divisjon, men serietoeren i eliteserien greide ikke å leve opp til sitt vanlige nivå og slet gjennom hele kampen.

Publikum så ut til å ha tatt seieren på forskudd, og bare 2726 av dem møtte opp til semifinalen. De så hjemmelaget gå gjennom første omgang nesten uten å skape sjanser.

Nielsen så ut til å ha forløst laget sitt da han scoret i det 48. minutt. Framspilt av Kevin Kampl la han ballen i lengste hjørne.

Valon Berisha måtte starte på benken tirsdag, men kom inn etter en time. Salzburg jaktet målet som ville punktert kampen, men Sadio Mané misset en kjempesjanse i det 68. minutt. Rett etterpå sto det 1-1, da Ivan Kovacek lurte sin motspiller og sendte ballen forbi keeper Eddie Gustafsson.

I det 79. minutt kom sjokk nummer to, da Daniel Kerschbaumer sendte i vei et skudd som endret retning på Christopher Dibon og lurte keeper. (©NTB)