Canada feirer 3 0 scoringen (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
Canada feirer 3 0 scoringen (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

Norge ble ydmyket av Canada: – Så ut som et guttelag som møtte seniorer

Fikk en skikkelig hockeyleksjon av VM-favoritten.

Canada-Norge 7-1 (4-0, 1-1, 2-0):

Globen/Bergen (TV 2 Sporten): Norge fikk en skikkelig hockeyleksjon og tapte hele 1-7 for VM-favoritt Canada i tirsdagens VM-kamp.

Se intervjuer direkte etter kampen i videovinduet øverst NÅ!

Skuffet Thoresen
Norge lå under 0-4 allerede etter første periode, og var allerede da mer eller mindre sjanseløse på en snuoperasjon. De norske gutta holdt stjernemannskapet til 1-1 i andre periode, mens det slapp opp litt mer i siste periode og lot Canada score to mål.

Kaptein Patrick Thoresen var skuffet etter kampen.

– Vi var ikke klare og sto på hælene. Vi så ut som et guttelag som møtte seniorer. Vi er veldig skuffet over måten vi spiller på. En ting er å tape for Canada, men det er måten vi taper på, sier han til tv2.no.

Se intervju med Patrick Thoresen øverst!

TV 2 PLAY: Olimb: – Hadde for mye respekt
TV 2 PLAY: Bastiansen: – Vi var feige
TV 2 PLAY: Holøs: – Føltes som om vi var et juniorlag
TV 2 PLAY: Bonsaksen: – Det var for dårlig

Veteran Anders Bastiansen mener Norge burde gitt Canada bedre kamp i Globen.

– De fikk det første målet og da fløt det veldig for dem. Men vi kan ikke si noe annet enn at de er veldig bra. Vi var feige også og ble passive. Da blir det vanskelig å få til noe, sier han til tv2.no.

Norges målscorer, Ken André Olimb, mener også Norge ble for veike.

– Vi hadde for mye respekt for dem. Det var bra stemning i laget før kampen, men noen ganger blir det bare slik. Man må være «på» hele tiden mot et så bra lag, sier han til tv2.no.

Les også:Dette er landslagsprofilenes VM-favoritter
Les også: Landslagsspillerne mener han er VM-puljens største stjerne

Lekestue i første periode
De nordamerikanske stjernene fikk en kjempeåpning med scoring allerede etter 04.45 av kampen: Steven Stamkos fant Andrew Ladd som enkelt satte inn 1-0.

Etter vel 13 minutter doblet Jeff Skinner. Også denne gangen var Tampa Bay Lightning-stjernen Stamkos servitør med assist.

Vel fire minutter seinere var det Matt Duchenes tur og 3-0 var et faktum. Og etter 18.04 utnyttet Philadelphia Flyers-stjernen Claude Giroux power play og fikset kveldens fjerde canadiske scoring.

Den andre perioden startet på samme måte som den første ble avsluttet: Med ny canadisk scoring. Denne gang var det Taylor Hall som fikk æren av å være sistemann på pucken.

Ken André Olimb tente er ørlite norsk håp med sin redusering etter 30.24, men scoringen kom selvsagt altfor seint med tanke på utligning. Scoringer av Stamkos og Hall i siste periode sørget nemlig for utklassingsseieren 7-1.

Norge måtte klare seg uten både Marius Holtet og Ole-Kristian Tollefsen grunnet karantener. Landslagstrener Roy Johansen meldte derfor inn Mats Rosseli Olsen og Robin Dahlstrøm i troppen.

Neste VM-kamp er mot hjemmehåp Sverige onsdag.