Ujevn innsats og tap for J16-landslaget

Norges J16-landslag i fotball tapte tirsdag 2-3 i den første av to bortekamper mot Italia. Det var god læring, mener landslagstrener Jan-Roar Saltvik.

– I dag tapte vi fullt fortjent. Likevel var kampen verdifull, for dette tiltaket handler om å sette i gang en utviklingsprosess hos spillerne. De får et referansepunkt å ta med seg hjem. Det er stor avstand fra fotballhverdagen hjemme til det de møter i kamper som denne, sier Saltvik til fotball.no.

Han mener at spillerne har mer å gå på både mentalt og fysisk.

– Vi slapp inn noen ganske håpløse mål, og det kommer av at vi ikke er godt nok strukturert som lag og har for dårlige individuelle ferdigheter. Noen av våre spillere klarte seg bra, mens andre falt gjennom på dette nivået, sa han.

Italia scoret et tidlig ledermål, men Norge utlignet på straffespark ved Marit Bratberg Lund tidlig i annen omgang. Italia var best og scoret to nye mål før Nora Eide Lie nikket inn et trøstemål på frispark i siste minutt.

– I perioder spilte vi god fotball offensivt, men det stoppet litt opp fra 20 meter og inn, sa Saltvik, som håper å se forbedringer allerede torsdag. (©NTB)