strandberg
strandberg

Strandbergs blodslit: – Må trene ekstra hver dag i resten av min karrière

RBK-spilleren tilbake fra skade, men avhengig av styrketrening for å holde kroppen i sjakk.

Stefan Strandberg spilte sine første 90 minutter på 8 måneder mot Aalesund på lørdag. Siden Strandberg ble operert i desember har han slitt med store smerter. Ved seriestart fryktet U21-kapteinen for at hele sesongen skulle ryke, men i løpet av april tok Strandberg store skritt i riktig retning.

– Nå er jeg tilbake. Det er jævlig deilig. Jeg ble bra sånn helt plutselig. Hva som skjedde er det ingen som har noe godt svar på. Det gjorde ekstremt vondt da jeg var med og spilte fotball i starten, men nå har det sluppet og jeg spiller helt uten smerter, sier Stefan Strandberg til TV 2 Sporten.

Avhengig av styrketrening
22-åringen har vært meget skadeutsatt og det har fått ham til å ta forholdsregler. Han er avhengig av å trene dobbelt så mye som resten av lagkameratene for å holde kroppen i sjakk.

– Jeg har vært så utrolig mye inne på styrkerommet. Jeg har ikke tellingen på hvor mange timer jeg har tilbrakt der. Men det er noe jeg må for å holde kroppen ved like, sier Strandberg.

– Jeg regner med at jeg må trene ekstra hver dag i resten av min karrière, sier Strandberg

Får skryt fra treneren
Strandberg høster lovord fra Per Joar Hansen som mener U21-kapteinen har gjort en eksepsjonelt bra jobb med å komme tilbake

– Han har jobbet godt i vinter. Måten han har kommet seg tilbake på står det respekt av, sier RBK-trener Per Joar Hansen til TV 2 Sporten.

– Hva sier dette om Stefan Strandberg?

– Stefan er jo en fotballspiller som er veldig ambisiøs og setter seg tøffe mål. I tillegg så tar han konsekvensene av de målene han setter seg. Det viser den gjennomføringskraften han har gjort i løpet av våren for å komme seg tilbake. Det er veldig gledelig for både Rosenborg og Norge U21, sier Perry.