mette marit
mette marit

Bar kjoler til over 100.000 kroner på to dager

Mette-Marit oste av luksus blant Europas kongelige.

Kronprinsesse Mette-Marit (39), som for tiden befinner seg på offisielt besøk med kronprins Haakon i USA, har trolig vært travelt opptatt med planlegging av antrekk før vårens mange offisielle oppdrag.

Les også: Kronprinsparet på oljemesse i Texas

Rådyre antrekk

I forrige uke viste Mette-Marit frem tre nye, eksklusive bidrag til sin imponerende garderobe under markeringen av tronskiftet i Nederland.

Dronning Beatrix’ avgang og innsvergelsen av det nye kongeparet Willem-Alexander og Maxima ble feiret i to dager til ende, og Mette-Marits tre antrekk til de to dagene har en samlet verdi på godt over 100.000 kroner.

– Kronprinsesse Mette-Marit var utvilsomt flott ved festene i Amsterdam – i sine tre nye lange kjoler. Og dette er nok som dere også sier, slett ingen billigkjoler, sier TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland.

Til dronning Beatrix avskjedsfest den 29. april kom Mette-Marit i en blomstrete kjole fra Giambattista Valli, som ifølge Se og Hør har en verdi på rundt 50.000 kroner.

Les også: Mette-Marit i H&M-kjole: – En så stor og viktig signaleffekt

Spesialsydd

Til innsvergelsesseremonien i kirken dagen etter bar kronprinsessen en fotsid Valentino-kjole med blomstrete perlebroderier fra motehusets høstkolleksjon for 2013. Kjolen ble vist i en kort variant under Valetinos visning i moteuken i Paris i begynnelsen av mars. Kreasjonen er sannsynligvis spesialsydd til Mette-Marit og er trolig den aller dyreste av antrekkene hun bar i Nederland.

Kjell Arne Totland n01 (Foto: TOM HANSEN, © TV 2)
Kjell Arne Totland n01 (Foto: TOM HANSEN, © TV 2)

Samme kveld var kronprinsessen antrukket i en eksklusiv pastellfarget chiffonkjole med en dusrosa pelsjakke som tilbehør.

Les også: Kronprinsen fikk kjørt seg under Ridderrennet

Problematisk

– Nå vet vi jo ikke hva Mette-Marit selv har gitt for de eksklusive kreasjonene. Slottet har tidligere bekreftet at hun får store rabatter ved motehusene i Italia – og at noe til og med er gaver og lån. Selv synes jeg vel dette også er problematisk, sier Totland.

Kjell Arne Totland sier til tv2.no at han håper å se Mette-Marit i mer norsk design i fremtiden.

– Jeg håper jo virkelig at vår unge kronprinsesse ikke føler at hun MÅ kle seg i rådyr, italiensk couture for å være representativ nok. Hun er jo så flott i seg selv. Dessuten skulle jeg ønske hun i større grad ville profilere norsk mote og norske designere. Både Nina Skarra, Cecilie Melli og TSH har tidligere med stort hell laget utsøkte lange kjoler til henne. Sikkert ikke helt billige de heller. Men da slår hun i alle fall et slag for norske moteskapere, sier TV 2s kongehusekspert.

Les mer om de kongelige på Kjell Arne Totlands kongeblogg.

Les også: Kongen jobbet mest - Mette Marit minst