Riise100
Riise100

Siem om Riise: – Forsto ikke det han sa var galt

Kjetil Siem tror bråket etter John Arne Riises TV 2-intervju i forrige uke førte til at venstrebacken ga seg.

Kjetil Siem tror ikke John Arne Riise skjønte at intervjuet han ga til TV 2 forrige uke virket negativt på lagkameratene.

Generalsekretæren i NFF tror likevel at bråket i kjølvannet av det famøse intervjuet til slutt førte til at Riise ga seg på landslaget.

– Sånn som jeg kjenner John Arne Riise, så tror jeg han nesten er en av de snilleste landslagsspillerne vi har, og som ofte føler seg misforstått. Han er veldig rask på avtrekkeren, et veldig følelsesmenneske, og når han uttrykte det han gjorde i TV 2-intervjuet, så tror jeg det var veldig genuint for han. Men jeg tror ikke han så at dette direkte, eller indirekte rammet, eller sa noe negativt om andre. For det er ikke hans personlighet.

Les: Riise gir seg på landslaget med umiddelbar virkning
Les også: Her er hele Riises farvel-pressemelding

Framskyndet valget
Siem var en av få i ledelsen i NFF som hadde kontakt med Riise i etterkant av intervjuet. Og han tolket det dit hen at Riise ble veldig lei seg av alle de negative reaksjonene som kom i kjølvannet.

– Når den reaksjonen kom, så tror jeg han følte det veldig urettferdig, selv om han skjønte det veldig fort, og la seg flat. Så ble det en helt annen utgang av dette enn han kanskje hadde trodd. Og så framskyndet hele saken det valget han gjorde til slutt, sier Siem, før han legger til.

– Det er i alle fall det jeg tror, jeg vet det jo ikke.

Siem framholder også at Riise vil bli savnet.

– Han er proff, alltid først til trening, og står virkelig for de verdiene vi ønsker at spillere skal ha.

Les: Hangeland om Riise: – Like overraskende for meg som for alle andre
Les også: TV 2-ekspertene forundret over manglende Riise-dialog

Vil ha takhøyde
Siem som selv innførte prosjektet «Jeg spiller for Norge», der spillerne selv har utarbeidet en manual for hvordan en landslagsspiller skal framstå, frykter ikke at Riise-saken har ødelagt.

– Jeg mener John Arne er en god representant for de verdiene vi har der. Det var ikke noe overtramp han kom med. Jeg mener vi må ha takhøyde, og noe munnkurv er absolutt ikke noe vi opererer med i NFF, sier Siem.