Flere A-landslagsspillere i U21-troppen

U21-landslagstrener Tor Ole Skullerud har tatt ut flere A-landslagsspillere i bruttotroppen til EM i Israel. Mikkel Diskerud er ikke med i troppen.

Den endelige troppen til sommerens sluttspill skal reduseres til 23 spillere. Blant spillerne i bruttotroppen er Håvard Nordtveit (Borussia Mönchengladbach), Markus Henriksen (Alkmaar), Vegar Eggen Hedenstad (Freiburg) og Joshua King (Blackburn). De er også aktuelle for A-landslagets VM-kvalifiseringskamp mot Albania 7. juni.

EM-sluttspillet arrangeres 5.-18. juni i Israel. Norge er i gruppe med vertsnasjonen Israel, England og Italia.

– Jeg har en veldig god følelse, og jeg synes absolutt at norsk fotball skal være stolte av denne 40-mannslisten. Dette er et bevis på at vi har mange unge, lovende spillere på vei opp og fram – både i klubber ute i Europa og som preger hjemlig liga, sier Skullerud til fotball.no.

Diskerud er uaktuell fordi han ikke har avklart spørsmålet om hvilket landslag han vil spille for. Han har flere kamper for USA, men har foreløpig ikke spilt offisielle kamper for amerikanerne (kvalifisering/sluttspill).

G19-spillerne Mohamed Elyounoussi, Mats Møller Dæhli og Veton Berisha har også vært aktuelle, men de kom ikke med i bruttotroppen. (©NTB)