Ivan Turina hyllest
Ivan Turina hyllest

Avdøde Ivans keeperkompis: – Jeg slet med å holde tårene tilbake

Kenny Stamatopoulos var sterkt preget under hyllesten av Ivan Turina på Friends Arena mandag kveld.

Stockholm (TV 2 Sporten): Den tidligere Lyn-, FFK- og Tromsø-målvakten tok kameratenes plass i AIK-målet mot IFK Göteborg mandag kveld.

Kun fire dager tidligere ble Ivan Turina (32) funnet død i sin egen seng. Kenny Stamatopoulos slet med å fokusere på selve fotballkampen da minnene om sin gode venn strømmet på.

– Det var mye følelser. Jeg slet med å holde tårene tilbake før kampen. Jeg tenkte på Ivan, og det var veldig tøft. Vi vant for ham. Jeg tror han ville vært stolt av guttene i dag, men det er en seier med blandede følelser. Det er vanskelig å takle at han er borte, sier Stamatopoulos til tv2.no.

Les også: Slik hedret AIK avdøde Ivan Turina

Gode venner
De to var gode venner utenfor banen, det samme var keepernes koner som begge er gravide, og de har barn på samme alder.

– Dette er tøft for oss alle. Fansen viste sin kjærlighet, byen og hele landet står bak Ivan. Det var en flott seremoni. For min del var det med blandede følelser. Jeg vil ikke ønske noen å ta min rolle i denne kampen. Jeg er glad det er over, sier målvakten etter AIKs 3-1-seier.

Tidligere Fredrikstad-spiller Celso Borges snudde kampen med sitt 2-1-mål og løp inn blant fansen og jublet ellevilt etter sin nettkjenning.

– Det var emosjonelt. I starten var det veldig vanskelig å fokusere, men vi hedret en lagkamerat og en bror. Det er vanskelig, men vi kom oss gjennom det, sier Borges til tv2.no.

turina (Foto: Wegard Bakkehaug)
turina (Foto: Wegard Bakkehaug)

I pressesonen på mektige Friends Arena forteller midtbanespilleren at tankene gikk til Turina i sekundene etter scoringen.

– Vi kommer aldri til å glemme ham. Han er tatovert inn i hjertene våre. Hele Sverige var med oss denne kvelden, sier Borges, som svarer slik på spørsmål om hvordan de siste dagene har vært:

– Helt ærlig har de vært forferdelige. Dagen han gikk bort var den aller verste. Jeg håper han hviler i fred, men underveis i kampen tror jeg han var ganske aktiv. Vi ga Ivan det han fortjente.

Hilsen fra Zlatan
Nordmannen Kjetil Wæhler spilte som vanlig fra start for IFK Göteborg og var en av 22 spillere som før kampstart sto og holdt rundt hverandre foran banneret med teksten «Ivan Turina – för alltid en hjälte bland oss» til ett minutts stillhet.

– Det var mye følelser. Det har vært en tung tid for AIK og Turinas familie, og jeg syns vi markerte det på en måte, sier Wæhler til tv2.no.

Flere av AIK-spillerne gråt åpenlyst ute på gressmatta i timene før kampstart. Under innmarsjen hadde samtlige i troppen og støtteapparatet på seg gule t-skjorter med draktnummer 27 og Turina på ryggen.

I det 27. minutt ble Turina hedret på ny da kampen stoppet opp mens spillere, dommere og tilskuere klappet i ett minutt. Keeperen spilte med drakt nummer 27 i Stockholms-klubben.

Mens lagene gikk til pause, spilte AIK av en video på storskjermen der blant andre Zlatan Ibrahimovic og kroaten Luka Modric oppfordret alle til å møte opp på minnekampen mellom AIK og Turinas moderklubb Dinamo Zagreb mandag der alle inntektene går til målvaktens familie.

– Ivan var min venn og han hadde det største hjertet i verden. Hvil i fred min venn, sa Modric.

DRAKTEN: Ivan Turinas trøye med nummer 27 på ryggen fikk sin plass på benken i AIKs første kamp etter at kroaten døde. (Foto: ERIK MÅRTENSSON/NTB scanpix)
DRAKTEN: Ivan Turinas trøye med nummer 27 på ryggen fikk sin plass på benken i AIKs første kamp etter at kroaten døde. (Foto: ERIK MÅRTENSSON/NTB scanpix)