riise_
riise_

Riises kritikk av lagkameratene provoserte NFF

Fikk beskjed om at han hadde tråkket over grensa.

En uke etter intervjuet med TV 2 i forrige uke, der han røpet at han var forbannet over manglende kapteinstillit, sluttet John Arne Riise på landslaget i dag.

Men i NFF var det kritikken av lagkameratene - der Riise hevdet det bare var to mann som kommuniserte ute på banen - som provoserte sterkest.

– Det er bare jeg og Brede som prater under kampen. Ingen andre. Det er ingen disrespect til Tarik eller noen andre - men det er bare jeg og Brede som prater, sa Riise

Egil «Drillo» Olsen forsøkte å dementere de påstandene under dagens pressekonferanse.

– Har han et poeng?

– Nei. Det har han ikke, svarte landslagssjefen.

Les også: Riise gir seg på landslaget med umiddelbar virkning
Les også: Hangeland om Riise: – Like overraskende for meg som for alle andre

Fikk klar beskjed
Fra sentralt NFF-hold fikk Riise klar beskjed om at han hadde tråkket over ei grense ved å kritisere lagkameratene sine. Han ble også anbefalt å ringe Drillo, og forbundet mente det var Riise som burde ta kontakt med landslagssjefen og ikke omvendt.

Den telefonen kom aldri.

– Jeg regnet med å få snakket med ham i helga, men det ble det ikke noe av. Så nå regner jeg med å få snakket med ham en av de nærmeste dagene.

Da TV 2 møtte Riise var han fast bestemt på å spille ferdig kvaliken, og åpnet til og med for å fortsette etter 2014 - særlig hvis Per-Mathis Høgmo overtar etter Drillo.

– Han er en trener jeg har veldig sansen for, både som trener og person. Jeg har spilt under ham før. Han hadde jeg seriøst vurdert å si ja til å spille for.

Tror ikke Norge svekkes så veldig mye
Fra forbundets side finnes det ingen planer om å overtale Riise til et comeback. Drillo ble overrasket over avgjørelsen, og synes det er trist, men han mener det sportslige tapet er til å leve med.

– Jeg skulle gjerne hatt ham med lenger, og forventet å ha ham med ut VM-kvaliken. Men jeg respekterer valget, og det virket som det er gjennomtenkt.

– Hvor mye svekkes Norge uten Riise?

– Ikke så veldig mye, svarer Drillo etter en liten tenkepause.