Nytt poengtap for Molde i Kristiansand

Tittelholder Molde venter stadig på sin første seier i årets eliteserie. En feilvurdering av Start-keeper Håkon Opdal reddet 1-1 på bortebane mandag.

Molde fikk utligningen på et strålende tidspunkt da Start så ut til å ha sikret 1-0-ledelse til pause. Opdal glapp ballen da han gikk ut for å plukke Knut Olav Rindarøys innlegg. Det ga Mattias Moström to forsøk, og med det siste banket svensken ballen i mål.

Bare drøye minuttet tidligere hadde formspissen Alejandro Castro gitt vertene ledelsen. Costaricaneren fikk ballen på Moldes halvdel og spilte vegg med Matthias Vilhjalmsson. Alene med Ørjan Nyland var Castro iskald og satte ballen inn ved lengste stolpe.

Start kunne tatt ledelsen tidligere, men ble hindret av stolpen da Rolf Daniel Vikstøl chippet forbi Nyland etter 18 minutter. Returen fikk Espen Hoff på feil fot og satte utenfor.

I en jevn kamp var det Molde som startet best, men Ole Gunnar Solskjærs mannskap manglet som tidligere i sesongen giftigheten og ferdighetene foran mål. Treneren er trolig fornøyd med ett poeng etter at Hoff banket ballen i tverrliggeren bak en utspilt Nyland fem minutter før slutt.

Marerittstarten gjør at Molde ligger klart sist i eliteserien med to poeng. Hønefoss på nest siste har seks. Start er ubeseiret på eget gress og ligger på 10.-plass med ni poeng. (©NTB)