Mats Zuccarello Aasen
Mats Zuccarello Aasen

Hockeyforbundet nekter Zucca landslagsspill

Må bryte med Unibet for å få spille i VM.

Ifølge Aftenposten krever Ishockeyforbundet at Mats Zuccarello Aasen bryter kontrakten med spillselskapet Unibet, før han eventuelt kan slutte seg til VM-troppen i Stockholm.

Les også: Ishockeyforbundet reagerer på Zuccarello-avtale

Zuccarello sa til TV 2 før helga at han informerte landslagsledelsen før han signerte avtalen med Unibet, og at han ikke kommer til fronte sin egen sponsor når han er med landslaget.

Natt til tirsdag spiller Zucca den tredje sluttspillkampen for New York Rangers hjemme mot Washington Capitals. Rangers ligger under 0-2 i kamper, og i teorien kan Zucca være VM-aktuell allerede etter den fjerde kampen som spilles natt til torsdag norsk tid. Dermed kan han allerede være på plass i Stockholm til oppgjhøret mot Hviterussland lørdag.

Generalsekretær Jon Haukeland bekrefter likevel overfor Aftenposten at Unibet-avtalen må opphøre for at han får lov til å spille med flagget på brystet.

– Hans samarbeidsavtale med Unibet må opphøre. Det å ha en slik avtale med en konkurrent til Norsk Tipping er uforenelig med å spille på landslaget, slår generalsekretæren fast.

Roy Johansen har tidligere sagt til VG at han er sterkt kritisk til avtalen mellom Zuccarello Aasen og spillselskapet.