Ole Gunnar Solskjær (Foto: Schrøder, Tor Erik/NTB scanpix)
Ole Gunnar Solskjær (Foto: Schrøder, Tor Erik/NTB scanpix)

Molde fortsatt uten seier i 2013: – Vi spiller uten selvtillit

Berget så vidt ett poeng borte mot Start.

Start-Molde 1-1:

Sør Arena/Bergen (TV 2 Sporten): Den elendige sesongstarten for Molde fortsetter med uforminsket styrke. Mandag endte det med 1-1 borte mot Start etter en tidvis svært tam kamp.

Det betyr at Molde fortsatt står uten seier denne sesongen og har fem tap og to uavgjortresultater på sju kamper. Fjorårets seriemester er derfor fremdeles tabelljumbo med seks poeng opp til trygg grunn.

Ole Gunnar Solskjærs menn er også eneste lag i Tippeligaen uten seier denne sesongen.

Det liker kaptein Daniel Berg Hestad naturlig nok svært dårlig.

– Vi spiller uten selvtillit nå og det fungerer ikke fremover. Vi slapp også inn et lett mål. Det går ikke på skinner, men vi skal jobbe knallhardt for å snu dette, sier han til tv2.no.

Se scoringene og høydepunktene i videovinduet øverst!

Solskjær: – Må begynne å ta trepoengere
Manager Solskjær maler ikke et like dystert bilde som Berg Hestad.

– Det blir kamp for kamp nå. Vi vet at vi må begynne å ta trepoengere etterhvert. Det gjør vi bare ved å forbedre oss og utvikle oss som lag. I dag syntes jeg strukturen var bra og selvtilliten var også bra. Spillerne turte å ha ballen. Vi manglet bare det siste i siste tredjedel, sier han til tv2.no.

– Uavgjort her er egentlig ikke å forakte, men vi hadde trengt tre poeng. Vi må likevel være fornøyde med poenget med tanke på alle sjansene de hadde, legger Solskjær til.

Molde-sjefen sukket samtidig litt over det tidvis slurvete spillet som begge lag viste på sørlandsgresset.

– Det var tydelig at det var to lag som leter etter selvtilliten der ute. Derfor ble det mye feil og «hawaii» frem og tilbake, sier Solskjær.

Vi fulgte kampen minutt for minutt i vårt livesenter!

Moström berget poeng
Etter en forholdsvis tam 1. omgang ble det en forrykende avslutning i minuttene før pause. Alejandro Castro sørget først for hjemmejubel med sin 1-0-scoring i det 43. minutt. Spissen fra Costa Rica har nå scoret fire mål på fire kamper for gultrøyene.

Molde kjempet seg likevel kjapt tilbake i kampen igjen: Med bare sekunder igjen av omgangen satte Mattias Moström inn den viktige utligningen. Muligheten kom etter en glipp fra Start-keeper Håkon Opdal.

Ernest Asante trodde han sendte Start tilbake i ledelsen med sitt forsøk vel fem minutter før slutt, men ballen traff undersiden av tverrliggeren og spratt ned på strek.

Før scoringene var det også Start som var nærmest scoring på Sør Arena. Rolf Daniel Vikstøl hadde nemlig en gedigen mulighet etter vel 17 minutters spill, da han ble spilt alene gjennom mot Molde-keeper Ørjan Nyland. Start-spilleren lobbet ballen over Nyland, men traff stanga i stedet for nettmaskene. Espen Hoff var på returen, men forsøket gikk like utenfor.

Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Nyland fikk debuten
Solskjær tok for øvrig grep før kampen og satte inn Tippeliga-debutant Ørjan Nyland mellom Molde-stengene. Nyland kom til Molde foran årets sesong etter imponerende innsats for Hødd i 2012. Unggutten var spesielt sterk i cupfinalen mot Tromsø, der Hødd sensasjonelt sikret seg kongepokalen etter straffekonkurranse.

Etter helgens serierunde brukte TV 2s fotballekspert Mini sitt analyseverktøy for å finne ut hvorfor Solskjærs menn har slitt så mye denne sesongen. Og den tidligere landslagsspilleren har funnet frem til tre hovedgrunner til at den sviktende formen:

– Manglende kontinuitet på laget, manglende duellstyrke i boksen og manglende hurtighet i angrepsspillet.

Se hele Minis Molde-analyse og paneldebatten fra Fotballkveld her:

716814

.