Bjørgens OL-maraton har startet

Marit Bjørgen er allerede i gang med kjøret fram mot Sotsji-OL. Hun startet den nye sesongen med skigåing på Sjusjøen søndag.

– Der var det fortsatt flotte forhold, og det kan være de holder seg en stund til. Jeg regner med å gå litt ned i antall trenings- og konkurransetimer kommende sesong. Det blir kanskje 900 mot 950 i 2012/13. I stedet vil jeg legge enda mer i kvaliteten og stå over noen få økter dersom jeg trenger hvile. Det har jeg etter hvert lært meg at er viktig, sier Bjørgen til NTB.

Innen 1. november kommer Bjørgen til å ha trent minst 550 timer. På veien mot OL venter Tour de Ski. Den konkurransen gikk hun glipp av sist vinter etter at hjertet begynte å slå uregelmessig under en treningsøkt. Hun kom tilbake og gjennomførte med fire VM-gull i Val di Fiemme.

Bjørgen skal puste inn mye tynn luft før OL. Hun vil ha over 120 høydedøgn de neste ti månedene. Det skjer i vante omgivelser i Italia og Sveits.

– Jeg har hatt en fin vår. Følelsen er at jeg aldri før har vært så frisk og uthvilt på denne tiden av året. Det skyldes nok at jeg gikk ganske få konkurranser i vinter og at jeg reiste rett på ferie etter siste renn, sier Bjørgen.

Mandag var hun og mange topputøvere samlet på Lillehammer for en utholdenhetssamling. (©NTB)