Superspillerne må revansjere seg mot Györ

Larviks håndballjenter skuslet vekk en kjempesjanse til å slå Györ søndag. Bare et realt stjerneløft kan redde laget i returen lørdag, mener NRK-ekspert Øystein Havang.

21-24-tapet kom etter at LHK ledet 17-13 litt inn i 2.-omgangen. Gro Hammerseng og Karoline Dyhre Breivang scoret én gang hver. Tonje Larsen og Anja Edin fikk ikke inn et eneste skudd bak Katrine Lunde Haraldsen.

– Stjernene lyktes ikke, og det må de om Larvik skal ha noen sjanse i Ungarn. Larvik mangler kanskje de store avslutterne med tunge skudd i flere backposisjoner. Det gjør at spillerne må være enda mer taktisk kloke når det bestemmer seg for å skyte. Györ så ut til å ha en klar plan, og den inneholdt blant annet å la skuddene fra distanse komme. Jeg tror likevel Larvik har en mulighet til å snu dette, sier Havang til NTB.

Györ skaffet seg et meget godt utgangspunkt. Klubben har hittil tapt alle sine sju finaler i europacupen.

Larvik vant mesterligaen i 2011. Det kan skje igjen om Cecilie Leganger presterer en ny superkamp og bakspillerne hever uttellingsprosenten med 30.

Anita Görbicz og Linn-Kristin Riegelhuth sliter ikke så mye med den. Begge har 75 mål i turneringen denne sesongen. (©NTB)