davy
davy
Riise2
Riise2

TV 2-ekspertene forundret over manglende Riise-dialog

Drillo: – Jeg har ikke hatt direkte kontakt med Riise.

Se Davys Drillo-kritikk i videovinduet over!

Ullevaal/Bergen (TV 2): I dag meddelte John Arne Riise at han gir seg på det norske landslaget med umiddelbar virkning.

– Etter en lang periode med mange tanker har jeg valgt å takke nei til videre landslagsspill for Norge. Avgjørelsen er tatt i samråd med mine nærmeste, men den har naturligvis vært helt min egen. Den tunge siden av et slikt valg, er åpenbar: Jeg har elsket hvert sekund jeg har spilt med norsk landslagsdrakt. Den gode siden av valget, er at det kjennes helt riktig. Det er en tid for alt, skriver Riise i en pressemelding.

Les også: Riise gir seg på landslaget med umiddelbar virkning

Landslagssjef Egil Drillo Olsen forteller at han ikke har snakket med Riise etter kaptein-bråket forrige uke.

– Jeg har hatt kontakt med ham indirekte. Han har Jon Mørland som sin mediekontakt innad. Vi har hatt kontakt med ham via Jon. Jeg hadde regnet med å få snakket med ham i løpet av helgen, men det ble det ikke noe av. Jeg regner med at jeg vil snakke med ham i løpet av de neste dagene, sier Drillo, som ikke tror kaptein-saken i forrige uke har noe sammenheng med Riises avskjed.

Det gjør heller ikke Nils Johan Semb.

– Jeg opplever ikke at den saken er så veldig stor, sier Semb.

Les: Drillo om Riises landslagsnekt: – Takk for innsatsen
Les også: Her er hele Riises farvel-pressemelding

Davy Wathne er forundret over måten Drillo og landslagsledelsen har opptrådt på.

– Når Drillo ikke har skjønt mer av de innerste tankene til John Arne Riise, hans karaktertrekk og hans personlighet, så synes jeg det illustrerer litt av frustrasjonen til John Arne Riise. Han har en sjef som ikke forstår hvor viktig dette er for ham. Derfor burde sjefen kommet ham i møte og forklart ham hvorfor han ikke ble leder. Det er ikke noe media har skapt. Dette er en fri samtale der Riise velger å ta opp noe han har holdt kjeft om i månedsvis og som har plaget ham, sier Wathne.

Se hele studiosekvensen her (saken fortsetter under):

716796

– Det er skuffende at han ikke har tatt en telefon, men at det er gått via Jon Mørland, legger Mini til.

Det burde nemlig være et minimumskrav, sier landslagseksperten.

– Når det skjer spesielle situasjoner forventer man at sjefen tar opp telefonen og ringer, mener Mini.

Pratet ut på TV 2
Mandag i forrige uke fortalte en åpenhjertig John Arne Riise (32) om hva han syntes om å bli forbigått av Tarik Elyounoussi som visekaptein for Norge. Det var under privatlandskampen mot Ukraina i februar at Rosenborg-spilleren overtok bindet da Brede Hangeland ble byttet ut ved pause.

Den avgjørelsen synes ikke Riise noe om. Fulham-proffen ble rett og slett forbannet.

– Når du har 110 landskamper og med den rutinen jeg har, burde det nesten vært automatisk at jeg fikk det (kapteinsbindet). Jeg føler at min historie og noen medieting for en del år tilbake, preger for mange av avgjørelsene som blir gjort, sier Riise.

Forbigått
TV 2-ekspert og tidligere landslagskaptein Claus Lundekvam har vanskelig for å forstå Riises valg.

– Jeg syns dette er trist. Jeg håper han ombestemmer seg, for han har fortsatt mye å tilby det norske landslaget. Jeg tror ikke dette er gjennomtenkt fra hans side, men hvis det er tilfelle at det er familiære ting som ligger bak beslutningen, må vi bare respektere det, sier Lundekvam til tv2.no.

Erik Thorstvedt er meget overrasket over at John Arne Riise gir seg på landslaget.

– Det er jo nærliggende å tenke at dette har noe med kapteinsdebatten å gjøre. John Arne er jo en litt impulsiv fyr, og kanskje kan han komme til å endre seg når han roer seg litt. Dersom det ikke blir slik, er det bare å takke ham for bidraget, sier Thorstvedt til NTB.

Se Riises kaptein-kritikk på TV 2 her:

715379