Egil
Egil "Drillo" Olsen (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)

Drillo om Riises landslags-farvel: – Takk for innsatsen

NFF aksepterer John Arne Riises avgjørelse om å gi seg på landslaget med umiddelbar virkning.

Det skriver NFF i en pressemelding mandag.

John Arne Riise sendte klokken elleve i dag ut en meddelelse om at han gir seg på det norske landslaget med umiddelbar virkning.

– Etter en lang periode med mange tanker har jeg valgt å takke nei til videre landslagsspill for Norge, skriver Riise.

Landslagssjef Egil Olsen hyller Riises landslagskarriere.

- Han har hatt en imponerende karriere på landslaget, og 110 kamper er en stor prestasjon. John Arne har vist stor entusiasme, og var alltid førstemann på trening og spillermøter. Jeg respekterer avgjørelsen, og ønsker å takke han for innsatsen, sier Egil Olsen.

Les også: Riise gir seg på landslaget med umiddelbar virkning
Les også: Her er hele Riises farvel-pressemelding

Toppfotballsjef Nils Johan Semb ser også med glede tilbake på en stor landslagskarriere.

- Jeg hadde gleden av å gi John Arne debutkampen på landslaget, og han ble med til EM som mesterskapets yngste spiller i 2000. John Arne er en spiller med full av energi, entusiasme, humør og med ett av fotball-Europas beste venstrebein. Han har alltid gitt 100 prosent på trening og i kamp, sier Nils Johan Semb.

President Yngve Hallén og generalsekretær Kjetil Siem takker begge Riise for hans strålende landslagskarriere.

- John Arne har hatt en fantastisk historie i landslagssammenheng. Han har vært en avgjørende spiller i mange kamper. Innsatsen på banen har vært formidabel, og han har hatt en egen evne til å snu nedturer til oppturer. Jeg vil på vegne av fotball-Norge takke han for en fantastisk innsats på landslaget, og ønsker han lykke til videre med klubbkarrieren, sier Hallén.

- John Arne vil gå inn i historiebøkene, og på en slik dag er det viktig at vi som forbund respekterer valget, og ser hvilken stor betydning han har hatt for norsk landslagsfotball. Samtidig må vi gå videre og rette blikket fremover. Ved rette anledning skal vi takke John Arne for hans fantastiske bidrag til norsk landslagsfotball, sier Siem.

John Arne Riise kan se tilbake på mange gode landslagsminner, og han har spilt under tre landslagssjefer.

-Tiden for tilbakeblikk kommer en annen gang. Likevel vil jeg nevne noen få som alltid vil ha en ekstra stor plass i hjertet mitt: Nils Johan Semb ga meg den første sjansen. Åge Hareide var mye mer enn en landslagssjef for meg, og jeg kan aldri uttrykke nok hvor god venn han var da det stormet. Og Drillo som har hatt troen på at en "gammel" venstrebent sunnmøring alltid ofrer alt for drakta. Alle dere andre vet hvem dere er. Vær trygge på at dere skal få min varmeste takk neste gang vi sees. Jeg er dere evig takknemlig, skriver Riise i pressemeldingen.

Se Riises kaptein-kritikk her:

715379