Drillo hyller Riise

John Arne Riise (32) gir seg på landslaget i fotball med umiddelbar virkning. Beslutningen slo ned som en liten bombe mandag.

Riises 110. og siste landskamp ble VM-kvalifiseringskampen mot Albania i mars. Han topper listen over flest landskamper for Norge. Riise begrunner delvis valget med at det vil forlenge hans karriere på klubbnivå.

– Jeg er gått inn i fotballkarrierens siste fase, og er i en alder der jeg må ta noen klare valg hvis jeg skal nå mitt siste mål: Å spille fire-fem år til ute i Europa, skriver han i en pressemelding.

Landslagssjef Egil Olsen hyller Riises landslagskarriere. – Han har hatt en imponerende karriere på landslaget, og 110 kamper er en stor prestasjon. John Arne har vist stor entusiasme og var alltid førstemann på trening og spillermøter. Jeg respekterer avgjørelsen og ønsker å takke han for innsatsen, sier Olsen til fotball.no.

Riise kritiserte nylig at han ikke fikk kapteinsbindet i en landskamp i februar. I fjor ble han kjørt beinhardt av VG før landskampene mot Island. Avisen mente han hadde oppført seg selvgodt.

Riise har opp gjennom årene også gjort seg bemerket utenfor banen i flere sammenhenger, men på landslaget har han vært en meget solid spiller i mange år. Selv når det stormet som verst rundt ham, presterte Riise ofte til gode karakterer. (©NTB)