Åge Hareide (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)
Åge Hareide (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)

Åge Hareide gir seg som fotballtrener

59-åringen har takket ja til sivil jobb og sier han er ferdig som fotballtrener for godt.

Hareides siste trenerjobb var i svenske Helsingborg i fjor. Romsdals Budstikke skriver at han nå er ferdig med fotballen.

Grunnen er at den tidligere norske landslagstreren er ansatt som daglig leder i Aukra næringsforum.

– Jeg ser fram til å begynne å jobbe i Aukra. Jeg skal fortsette å bo i Molde, men fotballen er definitivt lagt på hylla, sier Hareide til avisen.

Han bekrefter nyheten overfor tv2.no.

– Jeg har tenkt på dette i lengre tid, helt siden nyttår. Det var et lett valg da jeg fikk denne jobben. Nå har jeg vært ute av fotballen en stund, og ser det hele fra utsiden. Jeg har holdt på i 27 år som trener. Hele mitt liv har vært viet til det, sier Åge Hareide til tv2.no.

Han har vært fotballtrener siden 1986, men er utdannet revisor og har tidligere jobbet i bank.

– Jeg har full forståelse for at han velger dette. Han begynner å dra på årene, så valget er nok sikkert riktig, selv om Norge mister en av sine største trenerprofiler, sier TV 2-ekspert Mini Jacobsen til tv2.no.

Stemplet som «uspiselig»
Høydepunktet i karrieren kom i tiden som norsk landslagstrener fra 2003 til 2008. Til sammen ledet Hareide Norge i 58 kamper, som endte med 24 seire, 18 uavgjort og 16 tap.

Etter fem år ved roret takket han i 2008 av som sjef for Norge etter tidenes verste landslagsår. Ikke en kamp endte med seier. Hareide har imidlertid trent både Helsingborg og Rosenborg til seriemesterskap.

Verst stormet det rundt Hareid-karen da han i 2003 ble stemplet som uspiselig av RBKs sportslige leder direkte på TV 2.

- Dette går ikke. Han har etterhvert blitt uspiselig for oss, sa Bratseth i 2003.

Søkte på vanlig måte
Til Romsdal Budstikke sier styreleder Ivar Helge Hollen at de ser frem til å få Åge Hareide som ny leder.

– Stillingen var lyst ut på vanlig måte, Åge Hareide var en av 15 søkere. Han vil få en rekke spennende oppgaver gjennom å ta vare på de 100 medlemmene i næringsforumet. Samtidig skal han arbeide med videre næringsutvikling og videreutvikling av samarbeidet med andre næringsforum i regionen, sier Hollen til avisen.

Lang karriere
Hareide har vært trener i Molde, Rosenborg, Viking, danske Brøndby og de to svenske klubbene Helsingborg og Örgryte. I tillegg var han norsk landslagssjef fra 2003 til 2008. Som spiller var han i Hødd, Molde, Manchester City og Norwich.

Han fikk også 50 kamper med flagget på brystet.

– Erfaringene og de mange kontaktene jeg har fått gjennom en lang idrettskarriere er neppe noen ulempe i min nye jobb, sier Hareide til Romsdal Budstikke.

(©NTB/TV 2)