MATCHVINNER: Patrick Thoresen scoret vinnermålet mot Danmark. (Foto: JONATHAN NACKSTRAND/Afp)
MATCHVINNER: Patrick Thoresen scoret vinnermålet mot Danmark. (Foto: JONATHAN NACKSTRAND/Afp)

Matchvinner Thoresen: – Førsterekken må ta selvkritikk

Patrick Thoresen ble matchvinner mot Danmark, men føler førsterekken med ham selv, Mads Hansen og Per-Åge Skrøder må heve seg.

Stockholm (TV 2 Sporten): Mads Hansens scoring i tomt bur mot Slovenia var førsterekkens eneste målpoeng før Thoresen reddet Norge med sin scoring på tampen mot Danmark søndag.

– Det var en utrolig lettelse. Vi slet hele matchen som lag, og da spesielt førsterekken. At vi fikk den siste scoringen betyr mye for oss tre, sier Thoresen til tv2.no.

Per-Åge Skrøder var nest sist på pucken før SKA St. Petersburg-spilleren lempet den opp i hjørnet på backhand. Thoresen jublet vilt mens de mange tilreisende fra Norge i motsatt sving tok helt av på tribunen.

– Jeg var så lettet. Etter at vi slapp inn to mål var det en utrolig lettelse å sette 3-2-målet.

18 poeng i fjor
Førsterekken var meget sentral da Norge i forrige VM var det meste effektive laget og endte på tredjeplass i overtallsstatistikken. Patrick Thoresen stoppet på hele 18 målpoeng, kun slått av russeren Jevgenij Malkin, og endte opp på mesterskapets stjernelag.

Nå har førsterekken slitt med å produsere sjanser, og det hjalp heller ikke på inntrykket av trioen var på isen ved begge Danmarks scoringer i Globen søndag kveld.

– Det har vært litt frustrerende. Når vi ikke har marginene med oss, blir det jevne kamper og færre mål. Vi i førsterekken har absolutt slitt med å komme i gang og der må vi ta selvkritikk. Vi har ikke skapt for mye i spill fem mot fem og må se oss litt i speilet. Det har vi også gjort for vi vet vi kan mye bedre, sier Thoresen i pressesonen etter 3-2-seieren.

Artikkelen fortsetter under videovinduet!

716700

Anders Bastiansen har satt inn halvparten av Norges scoringer i mesterskapet så langt, men er glad for at Thoresen nå har åpnet målkontoen og håper KHL-proffen er klar for å ta over som toppscorer.

– Nå har pucken hoppet litt min vei, men det var slik med Thoresen i fjor også, når han kom i gang gjorde han mål på alt, sier Färjestad-spilleren til tv2.no.

Norge på topp
Etter at Sveits tok to overraskende poeng mot Sveits noen timer før Norge skulle i aksjon søndag, visste Roy Johansens gutter at kun seier var godt nok skulle de ha håp om å nå en kvartfinale. Per-Åge Skrøder innrømmer at spillerne følte presset.

– Det har ikke stemt helt for rekken vår, vi har slitt i overtall og ikke vært helt på topp. Det var deilig å få den på slutten der, og deilig å slå Danmark, sier Modo-spilleren til tv2.no.

Landslagssjef Roy Johansen fremsto rolig og lettet da han møtte de norske journalistene i pressesenteret i nabohallen Hovet rundt 30 minutter etter kampslutt. Han mener det var sterkt av laget å reise seg etter at Danmark kom tilbake og utliknet.

– Det var en fantastisk deilig scoring. Patrick gjorde det lille ekstra, og vi håper han fortsetter og produsere. Rekken hans var ute på to baklengs og har ikke levert på samme nivå som i fjor, men det er en lang turnering, sier Johansen.

– Hva tenker du om veien videre etter at Sveits nå har fem poeng?

– Tradisjonelt sett er ikke det gunstig. Vi visste disse to kampene ville bli tøffe og at små marginer ville avgjøre. Vi er fornøyd med å ha seks poeng.

PS! Det gir ikke noe spesielt riktig bilde av styrkeforskjellen i puljen, men akkurat nå ligger Norge på førsteplass.