MÅTTE AV ISEN: Ole Kristian Tollefsen måtte forlate isen med skade. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
MÅTTE AV ISEN: Ole Kristian Tollefsen måtte forlate isen med skade. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

Norge rapporterer inn Tollefsen-taklingen – backen trolig klar tirsdag

Kaptein Ole-Kristian Tollefsen har trolig pådratt seg en en muskelstrekkskade i øvre rygg.

Stockholm (TV 2 Sporten): Kun sekunder før Patrick Thoresen avgjorde den viktige kampen mot Danmark, skled kaptein Tollefsen av isen.

LES OGSÅ: Thoresen ble helten for Norge: – Jeg scoret i grevens tid

Romerikingen fikk en tøff dytt i ryggen av Mads Christensen, stupte fremover og kjørte hodet inn i vantet. Han ble liggende på isen i rundt ett minutt før han ble hjulpet i garderoben.

– Det ser ut til å være en muskelstrekkskade i øvre rygg. Det ser ikke ut til å være alvorlig, og vi har et stort håp om at han er spilleklar igjen tirsdag. Skaden er fersk, og vi får oppdatere dere videre i morgen, men det ser altså ikke ut til å være noe alvorlig, sier landslagslege Ole Fosse til tv2.no.

Trolig klar tirsdag
Christensen fikk forøvrig ingen straff for taklingen. Tollefsen var ikke tilgjengelig for pressen etter 3-2-seieren, men de første undersøkelsene viser altså at tøffingen trolig rekker kampen mot Canada.

– Vi har ikke råd til å miste Tollefsen. Vi er tynne på backsiden, det er noen på vei opp, men de er ikke klare for dette nivået foreløpig. Tollefsen er en fører og en av dem som er ryggraden i laget. Han er vi avhengig av videre i VM-turneringen, sier landslagssjef Roy Johansen til tv2.no.

Han møtte de norske journalistene i pressesenteret i nabohallen Hovet rundt 30 mintter etter kampslutt. Johansen er rolig, lettet og meget fornøyd med seks poeng etter to kamper, men irriterer seg over Tollefsen-taklingen.

– Den er stygg. Jeg oppfatter det som en crosschecking i ryggen. Vi har blitt fortalt at det skal bli slått knallhardt ned på, det kan fortsatt skje, men i kampen fikk ikke Danmark noen straff, sier Johansen.

SKADET: Ole-Kristian Tollefsen. (Foto: CLAUDIO BRESCIANI/NTB scanpix)
SKADET: Ole-Kristian Tollefsen. (Foto: CLAUDIO BRESCIANI/NTB scanpix)

Rapporteres inn
VM-arrangøren har en egen komite som vurderer slike hendelser i etterkant av kampene, men Norge vil likevel benytte seg av muligheten de har til å rapportere inn taklingen.

– Denne vil bli automatisk behandlet, men vi gjør det likevel for sikkerhets skyld. I henhold til det vi har blitt fortalt bør ikke dansken spille mer denne turneringen, mener Johansen.

– Følte du at danskene gikk ekstra etter Tollefsen?

– Ja. Han har jo delt ut mye, men jeg syns han taklet det bra.