Diomande (Foto: Lauten, Daniel Sannum/NTB scanpix)
Diomande (Foto: Lauten, Daniel Sannum/NTB scanpix)

Strømsgodset inntok toppen av tabellen

Drammens-klubben slo Viking 3-1 og leder nå serien.

«Godset på topp» runget det over Marienlyst fra hjemmesupporterne etter at Lars Christopher Vilsvik sendte hjemmelaget i ledelsen på vakkert vis etter bare ni minutter i toppoppgjøret.

Godset-backen er dermed drammensklubbens toppscorer med fire fulltreffere etter sju serierunder. 24-åringens fjerde nettkjenning kom etter en presis langpasning fra Stefan Johansen. Landslagskeeper Rune Almenning Jarstein var sjanseløs på den harde avslutningen.

– Keepertreneren vår sa etter at vi møtte Viking i fjor at Jarstein spekulerer litt, og at man bare kunne dunke den i det korte hjørnet en gang. Det fikk jeg sjansen til i dag, og da var det bare å dunke til, sier målscoreren til TV 2 Sporten.

Muhamed Keita laget sitt tredje mål for sesongen da han på overtid i første omgang doblet vertenes ledelse på et innlegg fra målscorer Vilsvik.

To minutter ut i annen omgang sendte derimot Vilsvik siddisene tilbake i kampen da han felte Trond Erik Bertelsen innenfor 16-meteren. Svenske Patrik Ingelsten satte straffen sikkert i mål for Viking i det 49. minutt. Like etter reddet Godset-forsvarer Jørgen Horn ballen på streken.

Da kampen sto og vippet, la Adama Diomande (23) på til 3-1 for Strømsgodset. I duell med to Viking-forsvarere plasserte «Dio» ballen iskaldt forbi Jarstein.

(NTB/ TV 2 Sporten)