Tromsø reddet av tverrliggeren

Hønefoss var nærmest seieren, men måtte nøye seg med 1-1 hjemme mot Tromsø søndag. Med siste spark på ballen satte hjemmelagets Riku Riski ballen i tverrliggeren.

Frisparkene til Aleksander Solli er ofte av den farlige sorten. Stopperens harde forsøk på overtid ble fint reddet av Marcus Sahlman i TIL-buret. Returen burde Riski satt i mål, men finnen skjøt i tverrligger og ned på streken.

Søndagens eliteseriekamp var av den sjanserike sorten, men preget av sjansesløsing og to gode keepere i Sahlman og hjemmelagets Steve Clark.

Tromsø tok ledelsen da Morten Moldskred headet inn 1-0 etter et flott innlegg fra Saliou Ciss ti minutter etter pause.

Utligningen kom sju minutter senere da Mikkel Vendelbo dukket opp på bakre stolpe og satte ballen mellom beina på Sahlman.

Det burde blitt langt flere mål, men verken Mora, Mendy eller Hovda maktet å score for hjemmelaget på gode muligheter. Samme sløsingen sto Zdenek Ondrasek og Joshua Pritchard for hos Tromsø, hvor også Morten Moldskred kunne scoret sitt andre mål for kvelden fem minutter før slutt. (©NTB)