Herolind Shala og Odd bør kunne ta alle poengene mot Start. (Foto: Hommedal, Marit/NTB scanpix)
Herolind Shala og Odd bør kunne ta alle poengene mot Start. (Foto: Hommedal, Marit/NTB scanpix)

Herolind Shala ble den store helten for Odd: – Var nødt å vinne

Telemarkingene snudde til seier og tok tre meget viktige poeng hjemme mot Lillestrøm.

Herolind Shala sørget for en etterlengtet seier for Odd da han satte inn den avgjørende scoringen mot Lillestrøm et kvarter før slutt på Skagerak Arena søndag ettermiddag.

– Det var utrolig deilig. Laget jobbet veldig bra i dag og det var veldig viktig med tre poeng, sier matchvinneren til TV 2 Sporten.

Etter en svak første omgang hevet hjemmelaget seg og tok styringen de siste 45 minuttene.

– Vi hever oss og er mer aggressive i presset defensivt. Så klarer vi å utnytte de sjansene vi får. Det ga oss tre poeng i dag, sier han.

– Vi måtte vinne
Heller ikke Odd-trener Dag Eilev Fagermo var imponert over hva han så av eget lag i første omgang.

– De første 20 minuttene er noe av det dårligste jeg har sett så lenge jeg har vært her. Og det sier litt, for det er ganske lenge. Det virket helt dødt. Men etter en klar tale i pausen så var det en helt annen tone, da var vi gode, sier han.

Han legger heller ikke skjul på hvor viktig seieren var.

– Det er vanskelig å beskrive hvor godt det føles. Vi måtte rett og slett vinne etter den starten vi har hatt. Så det var fantastisk deilig, sier han.

Vaagan Moen sendte LSK i føringen
Men det var bortelaget og Tippeligaens toppscorer Petter Vaagan Moen som kom best i gang. 13 minutter var spilt da Fredrik Gulbrandsen fikk lagt inn fra linja. Inne i boksen sto Vaagan Moen og styrte inn sin femte scoring for sesongen.

Lillestrøm var det beste laget i første omgang, men hjemmelaget skulle likevel slå tilbake. Jone Samuelsen slo en lang ball inn i boksen. Der stupte Frode Johnsen frem og utlignet for telemarkingene.

Frode Johnsen (Foto: Teigen, Trond Reidar/NTB scanpix)
Frode Johnsen (Foto: Teigen, Trond Reidar/NTB scanpix)

Målet så ut til å tenne hjemmelaget. De hvitkledde tok styringen i starten av andre omgang og kom til et par gode muligheter. Både Adem Güven og Snorre Krogsgård hadde muligheten til å sende vertene i føringen, men Kenneth Udjus sto i veien.

Shala avgjorde
Presset skulle etter hvert lønne seg for Odd. Ett kvarter før slutt mottok Herolind Shala ballen og fikk stå helt alene på rundt 11 meter. 21-åringen gjorde ingen feil og plasserte ballen forbi Udjus og ned i hjørnet.

Lillestrøm klarte aldri å svare og hjemmelaget kunne dermed juble for tre meget viktige poeng.

Herolind Shala (Foto: Teigen, Trond Reidar/NTB scanpix)
Herolind Shala (Foto: Teigen, Trond Reidar/NTB scanpix)