Mata ble Chelsea-helt på Old Trafford

Et sent mål av Juan Mata ga Chelsea en viktig 1-0-seier borte mot seriemester Manchester United i kampen om en mesterligaplass søndag.

I det som var en jevnspilt og til tider kjedelig storkamp på Old Trafford, ble Mata avgjørende etter 87 minutter. Fra rundt 15 meter med litt skrå vinkel scoret spanjolen mellom beina på Phil Jones og i lengste hjørne. Målet kom etter en Chelsea-kontring krydret med en fin hælflikk av Ramires og en god pasning av Oscar.

Scoringen skapte øyeblikkelig temperatur på banen. Kort tid etter ble United-backen Rafael utvist for en liten etterslenger på David Luiz, som falt i bakken like nede ved cornerflagget. Utvisningen førte til åpenlys krangel mellom flere United- og Chelsea-spillere.

Seieren sendte Chelsea forbi Arsenal med ett poeng og opp til tredjeplassen i Premier League. I serieinnspurten kjemper London-laget for mesterligaspill neste sesong, men får hard konkurranse av byrivalene Arsenal og Tottenham. Chelsea tar imot sistnevnte hjemme på Stamford Bridge onsdag.

United gikk målløs av eget gress for første gang i serien siden 0-1-tapet for Aston Villa i desember 2009.

Tidligere søndag fikk Sylvain Distin et mål annullert for Everton i 0-0-kampen borte mot Liverpool i Merseyside-derbyet. Den franske Everton-stopperen headet ballen i nettmaskene etter 56 minutter, men dommeren blåste for en liten dytt i ryggen på Jamie Carragher. Avgjørelsen virket noe streng. (©NTB)