SLITER MED RYGGEN: Piotr Leciejewski sliter med ryggen og var ikke med da Brann gjengen reiste opp til Sogndal lørdag kveld. (Foto: Nesvold, Jon Olav/NTB scanpix)
SLITER MED RYGGEN: Piotr Leciejewski sliter med ryggen og var ikke med da Brann gjengen reiste opp til Sogndal lørdag kveld. (Foto: Nesvold, Jon Olav/NTB scanpix)

Brann må klare seg uten superkeeperen mot Sogndal

Brann har ikke vunnet siden 2002 i saftbygda. I kveld skal statistikken brytes - men de må klare seg uten førstekeeperen.

Se Sogndal - Brann på TV 2 og TV 2 Sumo kl. 19.00 i kveld!

Hjemmeformen til Brann har det ikke vært noe å si på så langt denne sesongen, men det har stått verre til på fremmed gress. 0 poeng er fasiten etter sine to bortekamper, mens de har full pott i fire hjemmekamper. Søndag kveld er Sogndal destinasjon når Brann-spillerne setter seg på bussen.

LES OGSÅ: Rosenborg slo tilbake og tok poeng: – Godt for moralen i laget
LES OGSÅ: Bergens Tidende: – Brann selger stopper

Sliter med ryggen
Det blir uten den vante førstekeeperen som har en fortid i nettopp Sogndal.

– Piotr er i fremgang, men rekker ikke denne. Vi håper han kan bli klar til kampen mot Start torsdag, sier Brann-lege Ove Austgulen til BA.

Leciejewski sliter med ryggproblemer og polakken var ikke å finne mellom stengene i cupoppgjøret mot Øystese i midtuka. Da var det 21 år gamle Jørgen Mohus som måtte i aksjon. Det skal han også fortsette med søndag kveld.

Heller ikke forsvarsspillerne Markus Jonsson eller Simen Wangberg er sammen med Brann-gjengen litt nord langt kysten, opplyser brann.no.

Mohus var 11 sist Brann vant på Fosshaugane
Mohus har tre Tippeliga-kamper på samvittigheten - som samtlige har endt med tap. Forrige gang han var i aksjon for førstelaget i seriesammenheng var siste serierunde på Fosshaugane i fjor høst. Det endte med 2-0-tap for rødtrøyene fra Bergen.

mohus (Foto: Skibstad, Kent/NTB scanpix)
mohus (Foto: Skibstad, Kent/NTB scanpix)

Faktisk må man helt tilbake til 2002 for å finne sist gang Brann-gjengen hadde med seg tre poeng i bagasjen fra Sogndal. Da var Mohus 11 år gammel.