fergusonmon
fergusonmon
fergusonmonta2
fergusonmonta2

Ferguson om Lampard: – Angrer på at jeg ikke kjøpte ham

Frank Lampard har blitt en legende i den blå Chelsea-drakta. Men Lampard kunne vært Unted-spiller.

Frank Lampard mangler én scoring for å tangere Chelsea-legenden Bobby Tamblings målrekord i den kongeblå drakta. Siden overgangen fra West Ham tidlig på 2000-tallet har engelskmannen utvilsomt vært en av verdens beste midtbanespillere og har banket inn tjuetalls scoringer nesten hver eneste sesong. Fire sesonger i løpet av de siste ti årene har midtbanespilleren blitt toppscorer i Chelsea. 201 mål har spilleren på samvittigheten. Da er det ikke rart at Sir Alex Ferguson angrer på at han ikke ble United-spiller.

LES OGSÅ: Lampard i 200 da Chelsea klatret til tredjeplass: – En absolutt legende
LES OGSÅ: Chelsea benekter kontraktsforhandlinger med Lampard

– Helt utrolig
I dag tar Lampard turen til Manchester sammen med lagkameratene for å møte seriemesterne Manchester United i en kamp som er svært viktig for gjestene. For om London-klubben har lyst å spille Champions League neste sesong er noe annet enn tre poeng helt utenkelig.

I forkant av kampen har United-sjef Sir Alex Ferguson pratet om at han speidet på Lampard før han gikk til Chelsea. Da var midtbanespilleren i West Ham, og kunne meget vel blitt United-spiller. Siden gikk han til Chelsea og har blitt en legende i klubben. Gode prestasjoner og mange personlige bemerkelser har gjort Lampard til en favoritt blant fansen.

– Lampard har vært helt utrolig. Jeg tror ikke en midtbanespiller klarer å score like mange mål igjen. Det er smått fantastisk, skryter Ferguson.

Ferguson har vært manager for Manchester United siden 1986 og har således sett mange gode fotballspillere passere.

– Akkurat som Bryan Robson har han en god timing i løpene inn i boksen, fortsetter trenerlegenden.

Innehar flere rekorder
Blant mange rekorder innehar Lampard rekorden med flest Premier League-kamper på rad med 164 i tallet, en utrolig prestasjon for en midtbanespiller i Premier League. Spilleren han tok rekorden fra heter David James og var keeper.

– Jeg kan ikke huske at Lampard noen gang har vært skadet. De gangene han ikke har spilt er det fordi de har trodd han var forbi storhetstiden, sier Ferguson.

LES OGSÅ: Beagrie om Lampard: – Selvfølgelig tar han rekorden
LES OGSÅ: Lampard vraket for første gang på åtte år

Hans høye stabile nivå, mange mål og mangel på skader gjør at Ferguson angrer på at ikke Lampard ble United-spiller.

– Han har hatt en fantastisk karriere. Jeg må innrømme at vi så på ham da han var i West Ham som ung spiller og jeg angrer på at vi ikke kjøpte han, sier Ferguson - før han følger opp:

– Hvor ellers skulle jeg få 200 mål?