Holøs: – Vi må luke bort alle feilene

Den norske forsvarskjempen Jonas Holøs vet hva som skal til om det skal bli en ny seier i ishockey-VM mot Danmark søndag. Alle feilene må bort.

Norge vant åpningskampen med 3-1 over Slovenia lørdag. Kampen startet bra, men ble veldig lurvete fra norsk side og endte i en nervepirrende thriller.

Holøs spilte 29.30 minutter over 47 bytter i den første VM-kampen lørdag. Fra neste sesong skal han spille for Lokomotiv Jaroslavl i russisk KHL, men nærmest i VM er det nye harde tak mot Danmark søndag kveld i Globen.

Kampene mot mellom Norge og Danmark har vært relativt jevne når man snakker om A-VM. De har møttes fem ganger (tre A-VM og to OL-kvalifiseringer) siden 3-4-tapet i B-VM i 2002, og nordmennene har ennå til gode å tape med Roy Johansen som landslagssjef. Danskene kan denne sesongen feire sitt tiende strake A-VM.

– Hva må rettes på fra den litt lurvete kampen mot Slovenia?

– Vi må rett og slett spille mye bedre og luke bort alle feilene vi gjorde, spesielt i egen sone og midtsonen. Vi må slå pucken dypere og spille slik hockey vi skal spille, forklarer Holøs. (©NTB)