Uavgjort i generalprøven til mesterligafinalen

Mesterligafinalen i fotball ser ut til å bli en jevn affære. Da Borussia Dortmund og Bayern München møttes i tysk Bundesliga lørdag, endte det 1-1.

De to tyske storklubbene møtes også i mesterligafinalen på Wembley 25. mai. De tok seg begge videre fra semifinalene denne uken etter å ha beseiret sine spanske motstandere. Dortmund slo ut Real Madrid med 4-3 sammenlagt, mens Bayern ydmyket Barcelona med 7-0 sammenlagt.

– Denne kampen hadde ingen betydning for mesterligafinalen. Det var øyeblikk i kampen der vi ikke spilte bra nok. Jeg synes vi ga Bayern god motstand, sa Dortmund-trener Jürgen Klopp.

I lørdagens kamp hadde begge lagene gjort en rekke utskiftninger. Kevin Grosskreutz ga hjemmelaget ledelsen etter elleve minutters spill, men Mario Gómez utlignet midtveis i første omgang.

Etter en times spill fikk Robert Lewandowski, som senket Real Madrid med fire scoringer i den første semifinalekampen, sjansen fra straffemerket etter at dommeren mente Jerome Boateng hadde handset. Men Lewandowskis forsøk fra 11-meteren ble reddet av Bayern-keeper Manuel Neuer.

Bayern München måtte avslutte kampen med ti spillere. Rafinha fikk sitt annet gule kort for kvelden etter 75 minutter. (©NTB)