BRITISK SEIER: Mark Cavendish gikk til topps i Napoli i ettermiddag, men det var ikke alle som var fornøyde med dagen. Bernhard Eisel kom med krass kritikk av Bouhanni Nacer. (Foto: LUK BENIES/Afp)
BRITISK SEIER: Mark Cavendish gikk til topps i Napoli i ettermiddag, men det var ikke alle som var fornøyde med dagen. Bernhard Eisel kom med krass kritikk av Bouhanni Nacer. (Foto: LUK BENIES/Afp)

Bernhard Eisel etter Giro-spurt: – Send ham hjem før noen blir drept!

Bernhard Eisel kom med skarp kritikk av Nacer Bouhanni i etterkant av første etappe av Giro d'Italia, og mente franskmannen var en trussel på oppløpet.

Sykkeloppløp kan være en risikosport av de sjeldne, og etter dagens spurt var ikke Sky-rytter Bernhard Eisel nådig mot Bouhanni - som endte på tredjeplass på etappen.

– Velfortjent etappeseier for Mark Cavendish. Send hjem Nacer Bouhanni før noen blir drept. Stopp han før det er for seint, tvitret Eisel om rytteren som sykler for det franske laget Française des Jeux.

Cavendish i rosa
Mark Cavendish måtte klare seg helt på egen hånd, men spurtet fantastisk og starter i den rosa ledertrøyen i søndagens etappe i Giro d'Italia.

LES OGSÅ: Cyste hindrer Basso fra å delta i Giroen

Gert Stegmans som skulle dra Cavendish fram i spurten, fikk ødelagt sin sykkel. Dermed måtte Cavendish klare seg selv. Han måtte helt ut på siden av feltet, men briten viste nok en gang hva han er god for og tok en klar seier foran italieneren Elia Viviani og franske Nacer Bouhanni - som altså ble kritisert i etterkant.

Ellevte etappeseier
Dagens seier var Cavendishs ellevte etappeseier i Giroen, og han kan ikle seg den rosa ledertrøya for tredje gang i karrieren etter seieren på den 130 kilometer lange og kaotiske åpningsetappen i årets ritt. Det ble kjørt i området i og rundt Napoli.

– Jeg er kommet hit for å vinne så mange spurter som mulig. Jeg gikk til topps på denne åpningsetappen og fikk en start på dette rittet som er akkurat slik jeg hadde håpet, sa Mark Cavendish etter løpet.

Det var første gang han vant en Grand Tour-etappe for Omega Pharma-laget, og han kommer til å kjøre den 17,4 kilometer lange lagtempoetappen i den rosa ledertrøya.

Det var en liten gruppe ryttere som preget store deler av lørdagens åpningsetappe etter å ha gått i utbrudd etter bare 15 minutters kjøring. Gruppen hadde en ledelse på to minutter på det meste, og den siste som ble innkjørt, australieren Cameron Wurf, holdt seg i teten til det gjensto 12 kilometer. (©NTB)