Fantastisk Cavendish-spurt ga rosa trøye

Mark Cavendish måtte klare seg helt på egen hånd, men spurtet fantastisk og starter i den rosa ledertrøyen i søndagens etappe i Giro d'Italia.

Gert Stegmans som skulle dra Cavendish fram i spurten, fikk ødelagt sin sykkel. Dermed måtte Cavendish klare seg selv. Han måtte helt ut på siden av feltet, men briten viste nok en gang hva han er god for og tok en klar seier foran italieneren Elia Viviani og franske Nacer Bouhanni.

Det var ellevte gang Cavendish vant en etappe i Giroen, og han kan ikle seg den rosa ledertrøya for tredje gang i karrieren etter seieren på den 130 kilometer lange og kaotiske åpningsetappen i årets ritt. Det ble kjørt i området i og rundt Napoli.

– Jeg er kommet hit for å vinne så mange spurter som mulig. Jeg gikk til topps på denne åpningsetappen og fikk en start på dette rittet som er akkurat slik jeg hadde håpet, sa Mark Cavendish etter løpet.

Det var første gang han vant en Grand Tour-etappe for Omega Pharma-laget, og han kommer til å kjøre den 17,4 kilometer lange lagtempoetappen i den rosa ledertrøya.

Det var en liten gruppe ryttere som preget store deler av lørdagens åpningsetappe etter å ha gått i utbrudd etter bare 15 minutters kjøring. Gruppen hadde en ledelse på to minutter på det meste, og den siste som ble innkjørt, australieren Cameron Wurf, holdt seg i teten til det gjensto 12 kilometer. (©NTB)