RYKKET NED: Dean Saunders maktet ikke å redde Wolves fra nedrykk. (Foto: Gareth Fuller/Pa Photos)
RYKKET NED: Dean Saunders maktet ikke å redde Wolves fra nedrykk. (Foto: Gareth Fuller/Pa Photos)

Wolves tapte og rykket ned til League One

Før siste runde hadde Wolverhampton en ørliten sjanse til å overleve i Championship. Det håpet ble knust i 0-2-tapet for Brighton lørdag.

Dean Saunders har hatt en vond tid som manager for «ulvene» etter at han erstattet Ståle Solbakken i januar. Marerittsesongen har gitt klubbens annet strake nedrykk.

Akkurat som for nøyaktig 28 år siden, sist Wolves rykket ned til nivå 3 i engelsk fotball, var det Brighton som satte det endelige punktumet. Den tidligere Newcastle-spilleren Kazenga LuaLua avgjorde kampen med to scoringer før pause.

LES OGSÅ: Her innser Hull-spillerne at de rykker opp til Premier League

Wolves havnet for første gang under streken 19. februar og har vært i «nedrykkssumpa» siden. Laget slår følge med Peterborough og Bristol City ned til 1. divisjon.

Peterborough-manager, og sønn av Sir Alex Ferguson, Darren, var naturlig nok skuffet etter nedrykket.

– Å være så nære det vi hadde som mål for øyet og få det tatt fra oss i løpet av de siste sekundene er den verste måten det kunne skje på. Vi er alle knust.

– Jeg hadde så stor tro på at vi skulle holde oss. Den eneste gangen jeg hele sesongen har trodd vi rykker ned er nå, sa Darren Ferguson etter nedrykket.

Lørdag ble det også klart at Hull rykker direkte opp til Premier League. Laget spilte 2-2 hjemme mot Cardiff, som fra før var klar for eliteserien som suveren vinner av divisjonen.

Watford hadde muligheten til å stjele Hulls plass, men tapte 1-2 hjemme for Leeds i siste runde. De øvrige lagene som skal spille om den siste opprykksplassen er Brighton, Leicester og Jonathan Parrs Crystal Palace.

(©NTB/TV 2 Sporten)