Patrick Thoresen (Foto: Ellingsen, Tommy/NTB scanpix)
Patrick Thoresen (Foto: Ellingsen, Tommy/NTB scanpix)

Thoresen støtter farens «jålehockey»-kritikk

– Vi prøvde på ting vi ikke alltid behersker så godt, sier KHL-proffen.

Stockholm (TV 2 Sporten): Oilers-trener, Max-ekspert og hockeypappa Petter Thoresen mente Sverige spilte såkalt «jålehockey» da de tapte åpningskampen mot Sveits fredag kveld, og brukte samme ord om det norske spillet i midtperioden mot Slovenia.

Etter en solid første periode som ga tidlig 2-0-ledelse, begynte nordmennene å slurve, mistet pucken på vei fremover og slurvet i egen sone.

– Vi prøvde på ting vi ikke alltid behersker så godt, og som vi ikke trenger å gjøre. Jeg regner med vi klarer å nullstille til søndag og spille slik vi skal, sier Petter Thoresen-sønn Patrick til tv2.no.

– Din far kalte det «jålehockey»?

– Ja, det var det absolutt. Vi så etter en ekstra pasning og prøvde å finne en ledig mann i midtsonen i stedet for å dumpe pucken ned. Vi må finne tilbake til spillet vårt.

Følg Norge-Danmark på tv2.no fra kl. 20.15 i kveld

Fikk kjeft
Flere av de norske spillerne forteller at de grudde seg til åpningskampen hvor Norge for en gangs skyld følte presset som favoritter. I den andre pausen fikk de kjeft av trener Roy Johansen.

– Han var forbannet på måten vi opptrådte. Det ble for mye jåleri rett og slett. Vi må opp mange hakk for å ta Danmark, mener Thoresen.

Kaptein Ole-Kristian Tollefsen garanterer at Norge vil fremstå på en annen måte i det han omtaler som et hatoppgjør mot Danmark søndag kveld.

– Vi gikk for lett opp i 2-0, og da ble det lange pasninger og ikke rette linjer slik vi skal spille. Vi gruet oss litt til denne kampen, det er ikke lett å møte en antatt dårligere motstander i starten. I tillegg visste vi ikke så mye om dem. Speiderne våre har bare sett de i en kamp, sier backen til tv2.no.

Redde for å tape
Jonas Holøs mener de norske spillerne var preget av alvoret under åpningskampen i Globen. Med tap mot Slovenia hadde laget vært presset til å slå Danmark søndag for å ha et realistisk håp om å nå kvartfinalen.

– Jeg tror folk ble litt engstelige. Det så ut som vi tenkte konsekvenser i stedet for å kjøre på og stole på at vi gode nok til å vinne det her. Det er nok mange utenfra som har undervurdert Slovenia, men de slo tross alt Danmark og Hviterussland i OL-kvalifiseringen og vant B-VM, sier den KHL-klare backen til tv2.no.

Tomålsscorer Anders Bastiansen roste rekkekompisene Mathis og Ken André Olimb etter 3-1-seieren. Trioen noterte alle to målpoeng i Globen lørdag, men Bastiansen kunne faktisk scoret hat trick da han kom alene med målvakten i siste periode.

– På de to målene tenkte jeg ikke. Det skjedde bare. Men den tredje gangen tenkte jeg, forklarer Färjestad-spilleren.