STJERNEN: Ifølge de norske landslagsspillerne er Tampa Bay Lightining spilleren Steven Stamkos den største stjernen i Norges VM pulje. (Foto: Greg Fiume/Afp)
STJERNEN: Ifølge de norske landslagsspillerne er Tampa Bay Lightining spilleren Steven Stamkos den største stjernen i Norges VM pulje. (Foto: Greg Fiume/Afp)

Landslagsspillerne mener han er VM-puljens største stjerne

– Det må bli Steven Stamkos, sier kaptein Ole-Kristian Tollefsen.

Stockholm (TV 2 Sporten): Norge møter stjernespekkede lag som Canada, Sverige og Tsjekkia i den innledende gruppen i VM.

Det kryr av profiler fra NHL og KHL i alle de tre troppene, og TV 2 Sporten spurte noen av de mest profilerte nordmennene hvem de mener er de største stjernene i VM-puljen som spiller sine kamper i Globen.

Fire av fire trakk frem den 23 år gamle canadieren Steven Stamkos først.

– Stamkos har jo vært en brukbar spiller de siste årene, for å si det sånn. Han øser inn mål i NHL og er kanskje den største stjernen i VM. Hvis jeg skal anbefale noen å se én enkeltspiller her, ville jeg valgt Stamkos, sier målvakt Lars Haugen.

Støtte fra Tollefsen
Også kaptein Ole-Kristian Tollefesen, Per-Åge Skrøder og Patrick Thoresen nevner Stamkos først på spørsmål om hvem de mener er puljens største stjerner.

– Det må bli Steven Stamkos, sier kaptein Tollefsen.

Stamkos har bøttet inn mål og poeng siden han debuterte i NHL for fem år siden. Tampa Bay-spilleren ble valgt først i draften samme år, og endte på andreplass i poengligaen denne sesongen.

Sveits-keeper
Svensk TV 4 har rangert de fem spillerne de mener er VMs største profiler. Også der nevnes selvsagt Stamkos, men han fikk selskap av landsmannen Eric Staal, russerne Ilja Kovaltjuk og Ilja Bryzgalov samt svenske Loui Eriksson.

– I tillegg til Stamkos vil jeg nevne Gabriel Landeskog og vår egen Patrick Thoresen, sier Lars Haugen.

Ole-Kristian Tollefsen har latt seg imponere av Sveits-keeper Martin Gerber og Canadas Claude Giroux mens Per-Åge Skrøder trekker frem Loui Eriksson i tillegg til Stamkos.

– Jeg må innrømme at jeg ikke har sett på alle troppene, og vet ikke med tsjekkerne har med fra NHL. Men Claude Giroux og Loui Eriksson bør utmerke seg, mener Patrick Thoresen.