Keith Tuffley
Keith Tuffley

Keith (48) skal sykle 10.000 kilometer (!) på én sommer

Følg det elleville forsøket på tv2.no.

Følg Keiths reise gjennom tre sykkelritt på tv2.no i hele sommer!

Paris/Bergen (TV 2): Året er 2009. Firebarnsfaren Keith Tuffley (48) er sjef i Goldman Sachs i Australia, en av verdens største globale investeringsbanker.

Så – etter 20 år i bransjen – får han nok av alt, og slutter. Året etter farer Tour de France-feltet gjennom alpelandsbyen han bor i hjemme i Sveits.

Keith bestemmer seg for å slå følge. Året etter sykler han hele Tour de France. Året etter en komplett utgave av Giro d'Italia. Tusenvis av kilometer selv topptrente proffsyklister sliter med å fullføre.

I år er målet enda mer vanvittig. 48-åringen skal sykle samtlige tre Grand Tours, det vil si Giro d'Italia, Tour de France og Vuelta a España, i løpet av én lang sommer.

Det innebærer å stå opp klokken 05:00 hver morgen ni uker på rad – totalt 63 dager. Distansen totalt for de tre rittene er på svimlende 10.203 kilometer.

Til sammenligning ville turen tatt deg en fjerdedel av distansen jorden rundt langs ekvator.

Aldri før har en amatørsyklist gjennomført et lignende stunt. Støtteapparatet teller én kvinne – norske Martine Kveim.

Martine
Martine

– Jeg tror jeg har disiplin og psyke nok til å gjennomføre dette. Min store utfordring er det høyre kneet. Hvis menisken slår seg vrang og gir meg for mye smerte, kan det være at jeg kommer til et punkt hvor jeg må gi meg. Selv om jeg syklet Giroen og Tour de France før, har jeg aldri syklet alle tre på rad.

Følg Keiths tur hver dag på tv2.no under Giro d'Italia! Vi vil gi deg videoreportasjer etter hver etappe.

– Klarer jeg det? Helt ærlig – jeg vet ikke. Det er galskap, men jeg håper, sier Keith til tv2.no dagen før det braker løs i Giroen.

Sykler for miljøet!
Motivasjonen bak det vanvittige stuntet er et brennende engasjement for miljøet.

– Prosjektet handler om fokus på et bærekraftig miljø. Vi vet alle at det er et stort problem, men vi bare dytter det til siden og lever videre som om ingenting skjer, sier Keith.

Med seg på laget har han en rekke kjente personer, blant annet den norske duoen Bjørn Maaseide og Steinar Hoen. De to vil sykle deler av rittet sammen med 48-åringen.

Se Keith fortelle om sin egen motivasjon her:

716187

Les mer om Grand Tours-prosjektet på: grandtoursproject.com

Se TV 2-innslaget fra da Keith syklet Giroen i 2012 her (saken fortsetter):

616114