Canada (Foto: Nathan Denette/Ap)
Canada (Foto: Nathan Denette/Ap)

Dette er landslagsprofilenes VM-favoritter

Patrick Thoresen tror på canadisk og russisk suksess, men nedtur for vertsnasjonen Sverige.

Stockholm (TV 2 Sporten): Canada kommer til VM med en stjernespekket tropp og store ambisjoner etter å ha røket ut i kvartfinalene tre år på rad.

Flere av de norske profilene tror tirsdagens motstander i Globen kommer til å gå hele veien denne gangen.

– Canada og Russland er mine favoritter. Og jeg tror det blir tøft for svenskene. Det er ingen som har vunnet på hjemmebane før, og jeg tror det blir vanskelig for dem denne gangen også, sier Patrick Thoresen til tv2.no.

– Hva med Norge?

– Jeg må vel innrømme at de som snakker om semifinale ikke har helt peiling. Kommer vi til en kvartfinale setter vi oss nye mål, det gjorde vi i fjor også, men vi taper ni av ti slike kamper, innrømmer KHL-proffen.

Haugen tror på Canada
Også målvakt Lars Haugen mener Canada ser sterke ut, men er spent på om troppen har mentaliteten og sulten som kreves for å ta seg gjennom et tøft gruppespill og helt til finalen 19. mai.

– Canada ser alltid bra ut, men det spørs om de er her på ferie eller ikke. Jeg tror også på Sverige som kommer til å gi alt på hjemmebane samt Russland, Finland og USA. De klassiske lagene har en bra sjanse, sier Haugen til tv2.no.

Canada ser alltid bra ut, men det spørs om de er her på ferie eller ikke.

Färjestad-back og lagkaptein Ole-Kristian Tollefsen tror Canada, Sverige og Tsjekkia kan få et godt mesterskap. På spørsmål om hva han vil være fornøyd med for Norges del, svarer den tidligere NHL-spilleren:

– Kvartfinale. Det er målsettingen. En semifinale kan man drømme om, men det er ikke dårlige lag de vi møter i en kvartfinale. Da snakker vi stjernelag med masse NHL-spillere, og Norge blir en liten nasjon i forhold.

Tror ikke på semifinale
Overraskelsen Sveits og Finland står begge med åtte poeng etter tre kamper, og topper hver sin pulje. Russland, USA og Norge er de tre eneste lagene med full pott før tirsdagens oppgjør i Stockholm og Helsinki.

– Jeg tror det står mellom Canada og Russland. Sverige og Tsjekkia går ikke hele veien, tror jeg, og USA er litt usikre, sier Per-Åge Skrøder til tv2.no.

– Fansen i Norge snakker om semifinale, er det mulig?

– Da er de positive! Folk skal ha forventninger, men det er litt tidlig å snakk om semifinale. Vi har troen på oss selv, men jeg er fornøyd om vi tar oss en til kvartfinale og gir dem vi eventuelt møter der en tøff kamp.