SAMME DIAGNOSE: Kathrine Moholt (39) har gjennom graviditeten lidd av samme tilstand som Hertuginne Kate Middleton.  (Foto: Stella Pictures)
SAMME DIAGNOSE: Kathrine Moholt (39) har gjennom graviditeten lidd av samme tilstand som Hertuginne Kate Middleton. (Foto: Stella Pictures)
Senkveld_Moholt2
Senkveld_Moholt2
ste_senkveld_2982423 (Foto: Stella Pictures)
ste_senkveld_2982423 (Foto: Stella Pictures)

Gravide Moholt har samme sykdom som Kate Middleton

– Det er helt forferdelig!

Katrine Moholt (39) venter sitt tredje barn med ektemannen Snorre Harstad, men graviditeten har ikke vært bare enkel for den folkekjære programlederen.

I «Senkveld» avslører Moholt at hun har fått diagnosen hyperemesis gravidarum, ekstrem svangerskapskvalme. Ifølge Norsk helseinformatikk rammes rundt en prosent av gravide, og tilstanden kjennetegnes ved kraftig kvalme og brekninger i slik grad at allmenntilstanden påvirkes.

Samme diagnose som Kate

Tilstanden har vært skrevet en del om i media det siste halvåret, etter at hertuginne Kate Middleton (30) ble diagnosert med sykdom, og Kathrine Moholt kan skrive under på at det er forferdelig.

– Man kaster opp hele døgnet og får ikke i seg mat. Noen har det gjennom hele graviditeten, mens jeg bare har hatt det i fire måneder. Men fire måneder er lenge å ha omgangssyke, sier Kathrine Moholt.

– Et under!

Til tross for kvalme og oppkast gleder Moholt seg over graviditeten.

– Det er så uvirkelig! Det er gøy og stort og et under og en overraskelse, sier Moholt, som fra før har barna barna Evelina (14) og Marcus (17).

Senkveld_Moholt2
Senkveld_Moholt2

Høygravid på skjermen

39-åringen er kjent som programleder for en rekke TV 2-suksesser, blant annet «Jakten på kjærligheten», «Skal vi danse» og «Allsang på grensen». Moholt har ingen programmer på skjermen denne våren, men skal lede «Allsang på grensen» til sommeren.

– Hvis babyen holder seg inne så lenge hun skal, så tror jeg det går fint, sier Kathrine Moholt, som ventes å føde en jente slutten av august.