Tommy Fredvang bilde
Tommy Fredvang bilde

– Det er bare å gå inn med skaft og balle

Tommy Fredvang tok skrittet ut i sin nye musikkvideo.

Tommy Fredvang er kjent fra sin deltagelse i TV 2-programmene «X Factor» fra 2009 og «Skal vi danse» året etter.

I fjor sang Stavangergutten seg helt til finalen i MGP, men siden da har Tommy valgt å holde seg unna TV og media.

Artisten mener nemlig at han har fått nok av å delta i TV-konkurranser.

Tomrom

– Du får kjempemye oppmerksomhet, og den dagen det er slutt så stopper det brått. Da er det over. Det er bare en boble, og noe man får være med på en liten periode. Det er etterpå jobben begynner. Jeg kjente nok et slags tomrom etterpå, men jeg ble ikke lei meg. Det var nesten litt godt da det var over fordi det var så mye styr og ting som ikke handlet om musikk, sier Tommy Fredvang til «God kveld Norge».

Etter et års pause der Tommy har fokusert på å jobbe fullt og helt med musikken, er han tilbake med den norskspråklige singelen og musikkvideoen «Vampyrane».

Ærligere

– Når jeg gjør de norske låtene stopper tiden opp på en litt annen måte. Du ser at det treffer folk bedre. Folk lytter mer. Du må snakke fra hjertet for å treffe et hjerte, og jo ærligere det blir, jo bedre treffer det.

Musikkvideoen til «Vampyrane» spilte Tommy inn i den spanske storbyen Barcelona. Sammen med en god venninne spiller Tommy et hemmelig forelsket par, som ender opp splitter nakne i hete scener.

Skaft og balle

– Det er bare å gå inn med skaft og balle, som vi sier i Stavanger. Jeg er mer spent på hva moren min skal si til dette, men det er jo topp å være naken, sier Tommy like før klærne kastes av før opptakene i Barcelona.

Selv om han var spent før nakenscenene skulle filmes, mener Tommy nemlig at det ikke var problematisk å kaste klærne for kamera.

– Jeg hadde mine tanker rundt det før jeg skulle sette i gang, men det er bare ting som eksisterer oppe i hodet. Det blir ikke verre enn du gjør det til selv. Det var egentlig lettere enn jeg trodde det skulle være å stenge kameraene ute.

Tommy har de siste årene fått hjelp av en livsstilscoach til å snu om på negative tankemønstre og våge å slippe seg mer løs. Å kaste klærne i musikkvideoen er et tydelig symbol på at han har klart nettopp det.

– Det handler om å tørre å gi litt faen og bare gjøre det man har lyst til å gjøre, men det er også for å vise en litt annen side. Jeg har liksom vært han koselige med kassegitaren hele veien, men det bor mye bølle inne i meg også, sier Tommy Fredvang til «God kveld Norge».