mari111
mari111

Her trosser Mari Maurstad flyskrekken

Holdt forestilling 10.000 meter over bakken.

Torsdag fikk passasjerene om bord på et Norwegian-fly fra Oslo til Bergen være vitner til verdens første teaterforestilling 10.000 meter over bakken.

I forbindelse med at den tradisjonelle Peer Gynt-forestillingen har 25-årsjubileum inntok skuespillerne midtgangen i flyet, men for enkelte bød dette på utfordringer utenom de praktiske.

Mari Maurstad, som spilte den grønnkledte, måtte nemlig trosse egen flyskrekk.

– Jeg begynner å svette og blir rett og slett veldig redd når det blir bevegelse. Det er nok fordi jeg ikke har kontroll. Jeg liker det veldig dårlig, sier hun til «God kveld Norge».

– Hva er det som gjør deg redd i et fly?

– Jeg er redd for at det skal falle ned, sier hun.

Les også: – Jeg har prøvd Botox og det var katastrofe

– Måtte takle flyskrekken

Mari understrekte før takeoff at det nok ville gå bra dersom det ikke ble en turbulent flytur. Slik ble det ikke – før skuespillerne var i gang med forestillingen kom turbulensen.

– Jeg kjente turbulensen komme i det jeg gikk gjennom stikkordene, og ble derfor veldig spent på hvordan dette skulle gå, sier hun.

Mari var dessuten ikke alene om å være redd foran dette stuntet. Kollega Charlotte Frogner (spiller Anitra journ.anm.) lider også av flyskrekk.

– Jeg er ikke begeistret for å fly, så da jeg kjente at det ristet før vi skulle på hadde jeg mer enn nok med å takle flyskrekken. Jeg var aldri nervøs for å gjøre selve stuntet, sier hun.

Les også: Slik skal Mari Maurstad lures

– Prøver å skjerpe meg

Peer Gynt (Dennis Storhøi), den grønnkledte (Mari Maurstad) og Anitra (Charlotte Frogner) gjennomførte imidlertid forestillingen om bord med glans, og fornøyde flypassasjerer fikk seg en opplevelse utenom det vanlige.

Nå håper Mari hun kan lære av Mette-Marit, som hun tror har klart å kvitte seg med flyskrekken.

– Jeg har alltid vært redd, men jeg prøver å ta meg sammen. Jeg vet ikke om Mette-Marit er redd lenger, hun ser ikke så redd ut. Så om hun har klart det så klarer vel kanskje jeg det også, sier hun med et smil.