Bent Stiansen får Tahitiprisen

Tidligere verdensmester i kokkekunst, Bent Stiansen, tildeles Tahitiprisen 2013.

Årets Tahitipris går til en av våre største formidlere av norsk og internasjonal kokkekunst, Bent Stiansen, skriver juryen i en pressemelding.

«Prisen tildeles en person som har gjort en særlig innsats for å øke kunnskapen om globale utviklingstrekk av betydning for Norge og nordmenn», heter det i meldingen.

Som første skandinav vant Stiansen det uoffisielle verdensmesterskapet for kokker, Bocuse d'Or, i 1993. Han er kjent som en av Norges beste formidlere av matbordets gleder, har vært medlem av det norske kokkelandslaget og har vært kjøkkensjef ved flere prestisjefylte restauranter.

Juryen mener nordmenns matvaner nå er mer mangfoldig og internasjonalt orientert enn noen gang tidligere, og at Stiansen har vært med på å bidra til dette.

Prisen deles ut under Tahitifestivalen i Kristiansund torsdag 27. juni. Prisen består av en skulptur av kunstneren Nico Widerberg, samt en pengegave på 100.000 kroner som må doneres til en organisasjon som arbeider i tråd med konferansen og Tahitiprisens formål. (©NTB)